DSP heyeti, Rahşan Ecevit'i mezarı başında andı

DSP yetkilileri, Demokratik Sol Parti’nin kurucu Genel Başkanı ve DSP Onursal Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in vefatının ikinci yıl dönümünde mezarı başında andı. Törene DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur, Genel Başkan Yardımcısı Av. Erçelebi, DSP Örgüt Kurulu Üyesi H. Aydemir, Ankara İl Başkanı Turgay Akbaba ve diğer parti yetkilileri katıldı. 

GÜNDEM 17.01.2022, 17:51 17.01.2022, 17:54
DSP heyeti, Rahşan Ecevit'i mezarı başında andı

Demokratik Sol Parti’nin kurucu Genel Başkanı ve DSP Onursal Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, DSP yetkilileri tarafından mezarı başında anıldı.

Rahşan Ecevit, mezarı başında anıldı

Törende bir konuşma yapan DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur, şunları aktardı

“Bugün aramızdan ayrılışının 2’nci senesinde DSP Kurucu Genel Başkanı ve Onursal Genel Başkanımız ve Başbakanımız Merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’i saygı, sevgi ve rahmetle anmak için manevi huzurunda bir araya gelmiş bulunuyoruz. 1923’te İzmir’de dünyaya gelen Rahşan Ecevit, 1944’de Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nde eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 1946’da Bülent Ecevit ile dünya evine girdiler. Rahşan Ecevit; yazar ve ressam kimliğini bir yana bırakarak siyasette, oldukça önemli rol üstlendi. 1970’de Köylü Derneğini kurdu. 12 Eylül darbesi sürecinde derneği kapatmak durumunda kalan Rahşan Ecevit, eşi Bülent Ecevit’in yasaklı olduğu süreçte 14 Kasım 1985 tarihinde Demokratik Sol Parti’yi kurdu ve kurucu Genel Başkanı oldu. Yasakların kalkmasının ardından Bülent Ecevit’e Genel Başkanlığı devrederek Genel Başkan Yardımcılığını üstlendi ve söz konusu parti teşkilatlara ona bağlandı. Siyasi bakımdan zor ve sıkıntılı günler yaşadılar. Mitinglerde büyük riskler atlattılar. Beraber bir ömür geçirdiler. Eşi Bülent Ecevit’in hayatını kaybettiği güne kadar onun yanından hiç ayrılmayan Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’le olan birliktelikleriyle oldukça konuşulmuştu. Bülent Ecevit, Rahşan Ecevit’e sevgisini; EL ELE BÜYÜTTÜK SEVGİYİ isimli şiir kitabındaki dizelerle ifade etmiştir. Allah rahmet eylesin. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Yorumlar (0)