Dönerciler, Canan Karatay'a savaş açtı!

Tavuk döner satan büfelerin önünden geçerken midesinin bulandığını dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay hakkında "Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği" tarafından suç duyurusu yapıldı.

GÜNDEM 13.12.2019, 13:19
Dönerciler, Canan Karatay'a savaş açtı!

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor" açıklaması yemek sektöründe tepkilere yol açtı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen "Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği" üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini teslim etti.

"Türkiye’nin de ekonomisi etkileniyor"

Suç duyurusunda Karatay’ın "fiyatları etkileme" suçundan cezalandırılması istendi.

Suç duyurusundan sonra basın açıklaması yapan TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, "Türkiye’de gerçekten kötü ürün yapan, insan sağlığıyla alakalı zararlı olan tüm ürünlere, tüm firmalara biz TÜRES olarak yıllardır karşıyız ve mücadele ediyoruz. Ama artık Türkiye’de iş o hale geldi ki, bir kişinin beyanatıyla ekonominin temel taşı olan milyonlarca insanın ekmek yediği sektöre etki edebiliyor. Dolayısıyla aynı zamanda Türkiye’nin de ekonomisi etkileniyor" dedi. 

"Ekonomiye verdiği zarar inanılmaz boyutta"

Bingöl, "Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu var. Gıda ve Tarım Bakanlığı var. Sağlık Bakanlığı var. Bu ürünlerde bir şey varsa zararlı olarak bu bakanlıklar, bu devlet, bu kurumlar ne işe yarıyor. O zaman bunları kapatalım, sadece Canan Karatay hanımefendi ve onun gibileri dinleyelim. Ekonomiye verdiği zarar inanılmaz boyutta. Bundan sonra bu ülkede TÜRES olarak bu tür beyanatların peşindeyiz. Genelleme yapılmasını asla istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bingöl, Karatay’ın açıklamalarının ardından döner satışlarının yüzde 30 düştüğünü belirtti.

Yorumlar (0)