Doktorun 'kalk git' dediği iddiası: Hamile kadın banyoda doğum yaptı!

İstanbul’un Fatih ilçesinde sancısı geldikten sonra doğum kontrollerini yaptırdığı hastane ye giden ve burada doktorun, 'kalk git' dediğini öne süren hamile kadın, evinin banyosunda doğum yaptı. Hastaneden yapılan açıklamada, söz konusu iddialar yalanlandı.

GÜNDEM 17.07.2022, 12:08
Doktorun 'kalk git' dediği iddiası: Hamile kadın banyoda doğum yaptı!

Olay, İstanbul’un Fatih ilçesinde 14 Temmuz Perşembe günü bir hastanede yaşandı. 

'İşlem yapılmadığı' ve 'hakaret edildiği' iddiası

İddiaya göre, aynı hastanede doğum kontrollerini yaptıran Nigar Kahraman’ın, perşembe günü sancısı tuttu. Eşi ile beraber hastanenin aciline giden 9 aylık hamile kadın Nigar Kahraman, görevli personele doğum sancısının tuttuğunu iletti. Fakat işlem yapılmadığını ve kendisine, hastanede hakaret edildiğini öne süren Nigar Kahraman, hastane yakınındaki evine geldi. Evinde fenalaşan anne, banyoda bebeğini doğurdu. Ardından eşinin ambulans çağırması sonrasında hastaneye götürülen kadın ve bebeği gözetime alınırken, bebek ve anne Nigar Kahraman’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

“Çocuk banyoda doğdu”

Sabah saatlerinde hastaneye gittiğini ifade eden Anne Nigar Kahraman, “Sabah saat 07.20’de hastaneye gittik. Ardından acilde kayıt yaptırdık, beni doğumhaneye aldılar. Muayene ettiler, ’doğum başlamadı’ henüz dediler. Daha sonra ise doktor ’kalk git, iki saat sonra gelin’ dedi. Eşim taksiyi aradı ve eve geldim. Bebeğim banyoda doğdu. Kasıklarım ağrıyordu, sancım vardı. Doğum olacaktı, söylüyorum ama ’doğumun başlamadı’ henüz diyor. ’Bir de neden Çapa’ya, Haseki’ye gitmedin’ şeklinde bana bağırıyorlar, beni azarlıyorlar ve ilgilenmiyorlar. Bebeğim banyoda doğdu. O esnada çok kötüydüm, evlatlarımın da psikolojisi bozuldu. Ondan sonra eşim ve akrabalarım ambulans çağırdı. Ambulans ile Çapa’ya gittik. Burada bizimle ilgilendiler, çocuğun şu an durumu iyi. Bir de cahil diyorlar, insanı dışlıyorlar. Cahille uğraşmak çok zor dediler, sürekli ağladım” ifadelerini kullandı.

Psikolojilerinin bozulduğunu söyleyen baba Hasan Kahraman, “2 bin 750 TL para ödeyecektik. İşlemleri gerçekleştirdik, olay aynen bu şekilde gerçekleşti. Hastaneden şikayetçiyim. 3 çocuğum oradaydı. Yani psikolojimiz bozuldu. Şu an ayakta zor duruyoruz. Gerekenin derhal yapılmasını talep ediyorum” açıklamasını yaptı.

Hastaneden açıklama: “Hasta yatmayı kabul etmedi”

Konuyla ilgili hastaneden gelen açıklamada ise "Gebelik sancısı sebebiyle hasta, acile başvurmuş, normal zamanında gebelik olduğu, doğum travayının başladığı belirtilmiştir. Cihaza bağlandıktan sonra takibi yapılmış ve doğum ekibi yatış tavsiye etmiş fakat hasta yatmayı kabul etmemiştir. 2 saatin ardından yeniden muayene edileceği iletilmesine rağmen hasta, ısrarla evine gidip geri gelmek istemiştir. Muhtemel doğum sürecinin daha hızlı olabileceğini düşünemeyip ikamet yerine yakınlığı sebebiyle ısrarla 2 saat sonraki muayene uyarısına riayet göstermeden hastaneden ayrılmıştır" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)