Diyanet'ten 'umre' açıklaması

Diyanet, umre için ülkemizin de aralarında bulunduğu 33 ülkeden Suudi Arabistan'a ziyaretçi kabul edilmeyeceğini fakat listenin daha sonra güncellenebileceğini bildirdi.

GÜNDEM 08.08.2021, 18:00
Diyanet'ten 'umre' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'ın umre ibadeti için ülke dışından ziyaretçi kabul edeceklerini bildirmesi üzerine gerçekleştirdiği açıklamada, şu an için ülkemizin de aralarında olduğu 33 ülkeden umreci kabul edilmeyeceğini fakat bu listenin ilerleyen günlerde güncellenebileceğini duyurdu.

"Önümüzdeki günlerde netleşecektir"

Diyanet tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Suudi Arabistan Umre ve Hac Bakanlığı’nın yarın itibarıyla umre ibadeti için ülke dışından ziyaretçi kabul edeceklerini açıklamasının ardından aşağıdaki konuların kamuoyu ile paylaşılmasında yarar mülahaza edilmiştir.

Söz konusu duyuruda umre ziyaretinde bulunacakların, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram'da ibadet edeceklerin Suudi Arabistan'da onaylı COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşılarını yaptırmalarının ön şart olduğu kaydedilmiştir. Ayrıca koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek günlük 60 bin, aylık ise yaklaşık olarak 2 milyon umrecinin kabul edileceği belirtilmiştir.

Bunlara ek olarak, hangi ülkelerden umreci kabul edileceği ve ülkelere kaç kişilik kontenjan açılacağının ise ülkelerin vaka sayıları da göz önünde bulundurularak önümüzdeki günlerde netleşeceği paylaşılmıştır.

Fakat şu an için Türkiye, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), ABD, Pakistan, Endonezya, Hindistan, İran, Lübnan, Mısır'ın da olduğu 33 ülkeden umreci kabul edilmeyecek, bu listeler önümüzdeki günlerde belli periyotlarla güncellenecektir. Konu ile ilgili yeni gelişmeler olduğunda kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Yorumlar (0)