Dışişlerinden ABD’ye Osman Kavala tepkisi: Hiç kimse emir veremez!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığının Osman Kavala açıklamasına sert tepki gösterdi. Aksoy, hiçbir devletin veya hiç kimsenin Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 11.02.2021, 12:45 12.02.2021, 09:44 Hanife
Dışişlerinden ABD’ye Osman Kavala tepkisi: Hiç kimse emir veremez!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın Osman Kavala’ya ilişkin açıklamasında Bakanlığa yöneltilen soruya yazılı olarak sert bir dille yanıt verdi.

Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulunan ABD Dışişleri Bakanlığına cevap veren Aksoy, Türkiye'nin 28 Temmuz 2020 tarihinde de yanıt verdiğini ve aynı içerikteki ikinci açıklamanın da hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığını tekrar hatırlatmak istediğini söyledi.

Bağımsız mahkemelerce Kavala hakkında yürütülen yargı süreçlerinin devam ettiğini, herkesin bu süreçlere saygı duymak zorunda olduğunu altını çizen Aksoy,  AİHM'in Osman Kavala kararının icrasının takibi Avrupa Konseyi Delegeler Komitesinin insan hakları konulu toplantısında gerçekleştirildiğini ve bu konuda Türkiye’nin gerekli bilgileri sunduğunu belitti.

Aksoy, Türk demokrasisine darbe girişiminde bulunan FETÖ elebaşının Türkiye’ye iadesi konusunda hukuki süreçleri bahane gösteren ABD’nin, Türkiye'de devam eden bir hukuki sürece müdahale etme gayretinin ilkesiz ve tutarsız bir yaklaşım olduğunu ifade ederek ABD’li mevkidaşının açıklamasını eleştirdi. 

Yorumlar (0)