Türkiye, Hollanda’da bulunan Koronavirüs hastasının imdadına yetişti!

Hollanda’da bulunan ve yoğun bakımda olan koronavirüs hastasının yardımına, Türkiye Sağlık Bakanlığı yetişti. Vatandaş Selahattin Kandaz, Türkiye’deki Covid-19 youn bakın ünitesinde tedavi altına alındı.

SAĞLIK 11.02.2021, 13:10 12.02.2021, 09:27
Türkiye, Hollanda’da bulunan Koronavirüs hastasının imdadına yetişti!

Hollanda’da yaşayan ve koronavirüse yakalanan Türk vatandaşı Selahattin Kandaz, yaklaşık 2 hafta boyunca tedavi gördü. Hollanda’da Kandaz’ın sağlık durumunda bir ilerleme göremeyen doktorlar, tedaviye son vermek istedi. Bu karara itiraz eden Kandaz ailesi, konu hakkında Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluğundan yardım istedi. Türkiye Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçen Başkonsolosluk, Türk hastaya yardım etmeyi kabul etti. Türk ailenin yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Sağlık Bakanlığı, aileye yardım için Hollanda’daki hastaneden sağlık raporunu istedi. Ancak hastane bu raporu aileye vermek istemedi.

Hollanda’daki hastane, Kandaz’ın fişini ikinci haftada çekmek istedi

Vatandaşına sahip çıkan Türkiye, Hollanda’ya gönderdiği ve Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla beraber Hüseyin Kandaz’ı ülkeye getirtti. Hastaneden raporu avukat aracılığıyla aldıklarını belirten Kandaz'ın kızı Müberra Kandaz, Hollanda’daki hastanenin zorlu bir süreç yaşattıklarını söyledi. babaları Hüseyin Kandaz’ın ikinci haftada fişini çekmek istediklerini belirten Müberra Kandaz, hastanenin çelişkili cevaplar verdiğini söyledi. Türkiye Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan’in çok yardım ettiğini söyleyen Müberra Kandaz, kendileriyle gece gündüz demeden ilgilendiklerini söyledi.

Hollanda’da Koronavirüs hastaları için yalnızca 1.350 tane yoğun bakım yatağı olduğu belirtilirken, ülkede yoğun bakım üniteleri artırmakta ciddi sıkıntılar yandığı ve yoğun bakım personelinde eksiklikler yaşandığı söylenmişti. Ayrıca 2 hafta önce de Hollanda’dan Türkiye’ye yoğun bakım hastası İlhan Duman da getirilmişti. Duman’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve yoğun bakımdan çıktığı söylendi.

Yorumlar (0)