Dışişleri Bakanlığı’ndan SİHA açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, SİHA olayının, PKK/YPG'ye yönelik devam eden operasyonun gerçekleştirilmesini ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilemediğini belirten bir açıklama yaptı.

GÜNDEM 06.10.2023, 14:47 06.10.2023, 15:00
Dışişleri Bakanlığı’ndan SİHA açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleşen terör saldırısının ardından, meşru müdafaa haklarımız kapsamında Suriye ve Irak’ta PKK/YPG terör hedeflerine yönelik Silahlı Kuvvetlerimiz ile İstihbarat Teşkilatımız tarafından yürütülen kapsamlı operasyonlar başlatılmıştır.

Bu doğrultuda dün (5 Ekim) Suriye’nin kuzeyindeki Cizire, Derik ve Tel Rıfat bölgeleri başta olmak üzere bölücü terör örgütüne ait olan çok sayıda hedef imha edilmiştir.

Operasyon sırasında üçüncü taraflar ile işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler sebebiyle bir SİHA kaybedilmiştir. İlgili taraflar ile çatışmasızlık mekanizmasının daha etkin şekilde işletilmesi yönünde gerekli önlemler alınmaktadır.

Söz konusu olay, devam etmekte olan operasyonun gerçekleşmesini ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını etkilememiştir.

Irak’ta yapıldığı gibi, Suriye’de de terör örgütünün geliştirdiği bütün yetenek ve gelir kaynakları sistemli olarak yok edilmeye devam edilecektir."

Yorumlar (0)