Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı ve mensupları ile başbakanın belirlenmesine dair açıklamada bulundu.

GÜNDEM 05.02.2021, 21:20 06.02.2021, 14:08
Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya açıklaması

Libya'nın coğrafi bölgelerini ve farklı kesimlerini temsil eden 74 üyenin katıldığı oylama neticesi, Başkanlık Konseyi Başkanlığı'na Muhammed Menfi getirildi.

Başbakanlığa getirilen isim ise Abdulhamid Dibeybe oldu.

Meydana gelen gelişmenin akabinde Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya açıklaması geldi.

"Memnuniyetle karşılıyoruz"

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, başbakan ve Başkanlık Konseyi Başkanı'nın seçimle belirlenmesinin memnuniyet verici olduğu belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Libya’da 24 Aralık 2021'de ülke genelinde gerçekleştirilmesi planlanan seçimlere kadar görev yapacak başbakan, Başkanlık Konseyi Başkanı ve mensupları ile başbakanın Libya Siyasi Diyalog Forumu’nda (LSDF) yapılan seçimlerin sonucuna göre belirlenmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Yeni Ulusal Birlik Hükümeti’nin de LSDF'ce belirlenen Yol Haritası temel alınarak kısa bir süre içerisinde oluşturulu görevine başlamasını diliyoruz".

"Çok önemli bir fırsat"

"Libyalı kardeşlerimizin ulusal uzlaşı ve diyalog temelinde atmış olduğu bu demokratik adım, Libya’nın bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunması ve siyasi birliğinin sağlanması bakımından önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Askeri yöntemleri başından bu yana reddeden Türkiye, uluslararası toplumun, kalıcı siyasi çözüm hususundaki bu tarihi fırsatı akim bırakmaya çalışacak çevrelere bu kez müsaade etmeyeceğine inanmaktadır."

"Her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz"

"Türkiye, dost ve kardeş Libya halkının gereksinim duyduğu güvenliğin tesisi, kamu hizmetlerinin karşılanması, günlük yaşamın normalleştirilmesi ve sene sonunda gerçekleşmesi öngörülen seçimlerin yapılabilmesi için yeni yönetim yapısına da her türlü desteği sağlamayı sürdürecektir." 

Yorumlar (0)