UEFA'dan Ajax kalecisi Andre Onana'ya rekor ceza

Hollandalı futbol devi Ajax kulübünün kalecisi Andre Onana, doping testinde yasaklı madde tespit edilmesi sebebi ile UEFA Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl boyunca futboldan men edildi.

SPOR 05.02.2021, 21:42 03.10.2022, 09:26
UEFA'dan Ajax kalecisi Andre Onana'ya rekor ceza

Geçtiğimiz 30 Ekim tarihinde bir dizi teste tabi tutulan Andre Onana'nın test neticesinde 'furosemid'e rastlandığı açıklanmıştı.

Kendisini pek iyi hissetmediği bir gün 'Lasimac' adlı bir ilaç kullandığını ifade eden Onana, test neticesinde rastlanan yasaklı maddenin söz konusu ilaçtan kaynaklandığını iddia etti. UEFA Disiplin Kurulu da başarılı kalecinin bu maddeyi kendisine herhangi bir avantaj sağlamak için kullanmadığı yönünde karar kılarken, buna karşın söz konusu cezada geri adım atmadı.

Hem Ajax'ın hem de Onana'nın bu kararı CAS'a taşıyacağını dile getirilirken, Ajax kulübünün CEO'su olan efsanevi kaleci Edwin van der Sar, "Onana'nın bahse konu maddeyi performansını yükseltmek için almadığı çok net. Dolayısıyla, UEFA'dan çok daha hafif bir karar bekliyorduk fakat bu büyük cezadan ötürü oldukça şaşkınız." yorumunda bulundu. 

Yorumlar (0)