Depremlerin ardından ürküten görüntü

Adıyaman'a bağlı Girik köyünde, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin şiddetiyle derin yarıklar meydana geldi, tepelik bölge ikiye ayrıldı.

GÜNDEM 27.03.2023, 01:31
Depremlerin ardından ürküten görüntü

Depremlerin en fazla yıkıma sebep olduğu kentler arasında bulunan Adıyaman'da, şehir merkezine 18 kilometre mesafedeki Girik köyündeki evler de hasar aldı. 

Köyde yer alan tarım arazisindeki tepelik bölge, depremlerin şiddetiyle ikiye ayrıldı. Bölgede çöküntülere ek olarak metrelerce uzunluk ve derinlikte yarıklar meydana geldi.

Dronla kayda alınan çöküntüler ve yarıklar, depremin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.



"Buranın araştırılmasını talep ediyoruz"

Muhtar Bayram Altun, basın mensuplarına, depremler sebebiyle köyde 15 evin yıkıldığını fakat can kaybının olmadığını dile getirdi. Tepelik bölgede çok büyük yarıkların meydana geldiğini kaydeden Altun, "Depremlerde yaklaşık olarak 100 metrelik tarım arazisinde devasa göçükler olmuş. Fay hattının olup olmadığını bilmiyoruz fakat buranın araştırılmasını talep ediyoruz. Köy sakinlerinin de içi rahat etsin. 6 Şubat gecesi merkezdeydim, daha sonrasında buraya geldik. Kardeşim yıkıntı altında kalmıştı. İki gün sonra bu çöküntüyü gördük. Bu nokta bir tepeydi ve burada tarım yapılıyordu. Bu çökmeler ve yarıkları gördüğümüzde biz de çok şaşırdık." şeklinde konuştu.



"Dağın üstümüze geldiğini sandık"

Köylülerden Haydar Çalışır da depremde evinin yerle bir olduğunu ifade etti. 

Depreme uykudayken yakalandığını belirten Çalışır, "Gözlerimi açtığımda sanki uçak sesleri geliyordu. Nasıl dışarı çıktığımı hatırlamıyorum. Ardından evimiz çöktü. Yağış vardı ve hava soğuktu. Evde bir ihtiyar da vardı, onu da dışarıya çıkardık. Bizi Allah korudu." dedi.

Deprem esnasında gürültüye ek olarak havanın da aydınlandığını kaydeden Çalışır, tarım arazilerinde yaklaşık olarak dört metre derinliğinde yarıklar meydana geldiğini belirtti.

Çalışır, buğday ve arpa ekili tarlanın kaydığına dikkat çekerek, "Tepenin ikiye bölündüğünü görünce çok şaşırdık. Daha evvelleri ufak depremler oluyordu fakat bu denli büyük bir depremi daha evvel hiç görmedik. Dağlardan taşlar yuvarlanıyordu. Dağın üstümüze geldiğini sandık." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)