Deprem mezarlığında 3. hüzünlü bayram

Acıların ve yalnızlıkların en çok hissedildi bu günlerde deprem bölgesindeki vatandaşlar, deprem mezarlığına akın etti. Ramazan Bayramını üçüncü kez hüzünlü karşılayan afetzede vatandaşlar, yakınlarının mezarları başında göz yaşlarına hakim olamadı.

GÜNDEM 10.04.2024, 11:00 11.04.2024, 17:46 Hanife
Deprem mezarlığında 3. hüzünlü bayram

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diayarbakır’da 417, Hatay’da ise 25 bine yakın insan vefat etmişti.

Asrın felaketinde en büyük yıkımın olduğu Hatay’da depremde ölen vatandaşlar defnetmek için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde deprem mezarlığı oluşturulmuştu.

Afetzede vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk saatlerinde yakınlarının mezarlarını ziyaret için deprem mezarlığına akın ettiler. Yakınlarının mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, dua ederek ölen yakınlarına rahmet diledi.

Depremde vefat eden yeğenlerinin mezarlarını ziyarete geldiğini belirten Halime Güngören, “Abimin kızı burada, yeğenlerim burada. Onları ziyarete geldim. Duygularımı anlatamam, hiç böyle planlamadık. Sözlerin bittiği yer. Acımız hiç eskimeyecek, her zaman böyle taze kalacak. Duygularımı dile dökemiyorum” dedi.

“Bizim bayramımız mezarlıkta, başka bayramımız yok bizim”

Depremde yakınlarını kaybeden İbrahim Erol, bayramı mezarlıkta geçireceklerini belirterek “Bu gün bize bayram yoktur. Torunlarım öldü, yeğenlerim öldü. Kardeşlerim, bacım öldü. Biz çok üzgünüz. Bizim bayramımız mezarlıkta, başka bayramımız yok bizim. Rabbimden geldi çok şükür. Rabbim beterinden saklasın” dedi.

"Alışılacak bir durum değil"

Diyarbakır Bağlar ilçesinde deprem gecesi yıkılan Hisami Apartmanının enkazında kalıp ailesinden 8 kişiyi kaybeden Serkan Başal ise sabahın erken saatlerinde mezarlığa gelip hayatını kaybeden babası, ağabeyi ve akrabalarının mezarlarını ziyaret etti.

Anılarının hala taze olduğunu söyleyen Başal, “Rahmetli babamın, abilerimin ve diğer akrabalarımın mezarına sabah saatlerinde gelmek istedim. Kendileri 6 Şubat depreminde vefat etmişti. Ailemizde toplam 8 kişi hayatını kaybetti. Evimiz Bağlar ilçesindeki Hisami Apartmanı’ndaydı. Kendim de enkaz altında kaldım. Ben sağ çıkarıldım ama ailemizden 8 kişi rahmet etti. Ben, annem ve ablam tek sağ kurtulduk. Aradan bir buçuk yıl geçti neredeyse. Kendileri bu dünyadan göç etse de anıları hala taze. 3 bayram oldu onlardan ayrı geçiyor. Alışılacak bir durum değil aslında. Biz de idare etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)