Denizli’de kaybolan 2 genç ile ilgili 8 gözaltı daha !

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde ikamet eden 19 yaşındaki İsmail Yalçın ile Serinhisar ilçesinde ikamet eden 17 yaşındaki Hasan Akköse, 9 Haziran Perşembe akşamı bir araya gelip, arabayla yola çıktıktan sonra geri dönemediler. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 9'a çıktı.

GÜNDEM 14.06.2022, 07:50 14.06.2022, 15:42
Denizli’de kaybolan 2 genç ile ilgili 8 gözaltı daha !

Denizli’de 9 Haziran akşamı kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 2 genç ile ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor.

Telefonları ve otomobilleri ormanlık alanda bulundu

Yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu 2 kayıp gencin kullanmış olduğu otomobil, Serinhisar ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda terk edilmiş bir şekilde bulundu. Kan izlerine rastlanılan arama faaliyetleri sırasında arazide, iki gencin telefonları da parçalanmış bir şekilde bulundu.

9 kişi gözaltında

Öte yandan gençlerin görüştükleri son kişi olan Hasan Akköse’nin akrabası olduğu tespit edilen M.A. ile birlikte olayla ilgileri olduğu tahmin edilen 8 şüpheli daha polisler tarafından gözaltına alındı.

Kuyunun dibi taşlarla kapatılmış

Şüphelilerin ifadesi çerçevesinde, bu sabah yapılan arama faaliyetlerine, otomobilin terk edilmiş bir şekilde bulunduğu bölgeye 10 kilometre uzaklıkta olduğu belirlenen Serinhisar ilçesi su kuyusundan başlandı.

Çapraz sorguya alındığı öğrenilen 2 şüphelinin, gençlerin cesetlerinin Develi Kuyusu olarak adlandırılan kuyuya atıldığını belirtmesi sonrasında bölgede geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Taşlarla dibi kapatıldığı tespit edilen su kuyusunda kazı çalışması başlatıldı.

Akrabaları fenalık geçirdi

Kayıp gençlerin bulunması için endişeli gözlerle su kuyusundaki çalışmaları takip eden akrabaları, gözyaşlarını tutamadı. Fenalık geçiren aile üyelerini, çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı.

Kayıp gençlerden İsmail Yalçın’ın annesinin "Çocuğumuzu göreceğiz. Yavrumu kuyudan mı çıkarıyorlar. Canınız hiç mi acımadı. Bu cana kıyılır mı? Bu canileri fark eden olmadı mı, görmediniz mi bu çocukları?” şeklindeki feryatları yankılandı.

Gözaltında bulunan 9 şüphelinin sorgusu sürerken, gözaltına alınan ilk şüpheli M.A’nın, amcasını öldürmesi sebebiyle 10 sene önce cezaevine girdiği ve pandemi izni üzerine tahliye edildiği aktarıldı.

Yorumlar (0)