Kuvvetli yağışlar devam edecek: 37 ile sarı, 6 ile turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, Orta Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli sağanak yağış beklenirken, 37 ile sarı, 6 ile turuncu kodlu uyarı yapıldı. 

YAŞAM 14.06.2022, 08:31
Kuvvetli yağışlar devam edecek: 37 ile sarı, 6 ile turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 37 ile sarı, 6 ile ise turuncu kodlu uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün aktardığı bilgilere göre, Amasya, Samsun, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adana için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Aydın, Çankırı, Denizli, Çorum, Eskişehir, Gümüşhane, Giresun, Hakkari, Mersin, Isparta, İzmir, Kırşehir, Kayseri, Konya, Manisa, Kütahya, Muğla, Niğde, Nevşehir, Ordu, Samsun, Rize, Sivas, Trabzon, Tokat, Uşak, Van, Aksaray, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Karaman, Şırnak illeri için de sarı kodlu uyarı yapıldı.

Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu

Marmara’nın doğusu ve kuzeyi, Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batı ve kuzeyi, Sinop, Muğla, Van, Bingöl, Hakkari, Muş, Gaziantep, Adıyaman, Çanakkale ile Kilis’in kuzeybatı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışlar hangi bölgelerde etkili?

Yağışların; Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Elazığ'ın kuzeyi, Malatya, Muş ve Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli; Osmaniye, Adana, Hatay, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Mersin ve Samsun'un iç kesimleri, Amasya'nın kuzeyinde çok kuvvetli ve zaman zaman şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin 3-5 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Yurdun kuzeybatı bölgelerinde kuzey ve kuzeybatıdan, diğer bölgelerde güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette; Kuzey Ege kıyıları, Marmara’nın güneybatısı ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile yağış alan bölgelerde ise yağış esnasında kuvvetli ve kısa süreli fırtına olarak esmesi bekleniyor.

Yerel yağışlara dikkat!

Yağışların; Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar, Malatya, Denizli, Elazığ'ın kuzeyi, Muş ve Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli, Osmaniye, Adana, Hatay, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Mersin'in iç kesimleri, Amasya'nın kuzeyi ve Samsun'un iç kesimlerinde çok kuvvetli ve zaman zaman şiddetli olması beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Ağaç devrilmesi, çatı uçması yaşanabilir

Rüzgarın; Kuzey Ege kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Marmara’nın güneybatısı ile yağış alan bölgelerde yağış esnasında kuvvetli ve kısa süreli fırtına biçiminde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması yönünde uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)