Davutoğlu: Suriye'de tüm taraflar görüşmeli

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 10.10.2019, 18:05
Davutoğlu: Suriye'de tüm taraflar görüşmeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağoğlu, “Türkiye’nin Geleceği İçin Lider Ziyaretleri” programının beşinci görüşmesini, AKP'den istifa ettikten sonra yeni parti girişimlerinde bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptı.

Görüşmeden sonra basın karşısına çıkan Ahmet Davutoğlu, yeni parti ile ilgili sorular için arzusunun Türkiye'ye geleceğe umutla bakmasını sağlayacak bir görüş getirmek olduğunu söylerken "Bunu AK Parti içinde yapmayı isterdik ancak zikredilen her görüşün ihanet olarak değerlendirilmesi ile karşı karşıya kaldık ve sonraki süreçte ihracımız istenmiştir. Yaptığımız iyi niyetli çalışmalar böyle mukabele görünce o dosya bizim için kapanmış oldu. Toplumun her kesimine hitap edecek bir parti programı ve vizyon çalışmamız var" diye ekledi.

Barış Pınarı Harekâtı hakkında değerlendirmede bulundular

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Suriye'deki problemlerin bölge ülkelerinin bir araya gelerek çözülmesi gerektiği fikrinde olduğunu söyledi ve “Türkiye, İran Irak, Suriye hatta civardaki katkı sağlayabilecek ülkelerin de fikirlerinden faydalanmalı. Ama akan kandaki gidişat bir an önce çözüme kavuşmalı” şeklinde konuştu.

Başbakanlığı süresince takip ettiği Suriye politikası nedeniyle eleştirilere maruz kalan Davutoğlu, Suriye'deki çözümün siyasi olması gerektiğini söyleyerek, “Suriye’de tüm taraflar görüşmeli. BM çerçevesinde bir barış perspektifi yürütülmeli. Yeni bir Suriye ve Ortadoğu perspektifi çizilmeli” görüşünü belirtti. Harekâtın başarılı olması için dua ettiklerini söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu:

“Hepimizi kaygılandıran saat başı karar değiştiren bir ABD Başkanı ile karşı karşıyayız. IŞİD militanlarından Türkiye’nin sorumlu olması iddiasına kesinlikle karşı çıkılmalıdır. Terör unsurlarının siyasi, askeri, hukuki sorumluluğu Türkiye üzerine verilemez. Şu anda mesele Mehmetçik’in kayıp vermeden hedefe ulaşmasıdır. Oradaki Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizle yakın işbirliğinin ihdası sağlanmalıdır.”

Yorumlar (0)