Davutoğlu'ndan kayyum açıklaması: Hukuksuzluk!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kurucuları arasında yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasıyla ilgili, "Bir hukuksuzluğun, kural tanımazlığın, ben merkezciliğin geldiği noktadır" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 22.01.2020, 19:50
Davutoğlu'ndan kayyum açıklaması: Hukuksuzluk!

Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında bulunduğu "Bilim ve Sanat Vakfı"na ait İstanbul Şehir Üniversitesi'ne kayyum atanmasından sonra, vakfa da 3 kişilik geçici kayyum heyeti atandığı bildirildi. 

Bu karar sonrası Davutoğlu, "Yaşanan, en az 9 aydır kamuoyu önünde dile getirdiğimiz gibi toplumun her kesimini esir almaya çalışan bir hukuksuzluğun, kural tanımazlığın, ben merkezciliğin geldiği noktadır" açıklamasını yaptı.

Davutoğlu, açıklamasında şunları aktardı: 

"Bilim ve Sanat Vakfı belli hukuki şartlar yerine getirilerek kurulmuş herhangi bir kurum değildir. Kendi doğasından neşet etmiş, o doğayı tarihi akış ile buluşturmuş bir zihni yolculuğun eseridir. Onun içindir ki, kırk yıl içinde hasbi ve samimi bir ilmi iklim inşa etmiştir. Ne her yere yayılmaya ne de tek sesli bir bağlılar topluluğu inşa etmeye yönelmiştir. Bir kişiye ait olmadığı gibi bir gruba ya da iktidara da yaslanmamıştır.

"Fedakarlıkla büyüyerek on binlerce öğrenciye ulaşmıştır"

"Yetmişli yılların sonlarında ülke gerilim içindeyken bu ülkenin toprağına düşen zihni bir tohumun aşkla muhabbetle ve samimiyetle boy vermesinin ürünüdür. Bu tohum 12 Eylül'ün boğucu ortamında yeni bir ilim geleneği ve zihniyet inşa etmek üzere var olan eğitim paradigmasını aşmaya çalışan bir grup gencin sadece ellerindeki dar imkanları değil hayatlarını vakfetmeleri ile ete kemiğe bürünmüş ve bir geleneğe dönüşmeye başlamıştır. İlk dersler önce dönüşümlü olarak evlerde başlamış sonra yavaş yavaş emekle, fedakarlıkla büyüyerek on binlerce öğrenciye ulaşmıştır."

Açıklamanın tamamını aşağıdan okuyabilirsiniz

Yorumlar (0)