Davutoğlu'ndan "gizli protokol" tepkisi: İlkesel olarak doğru bulmuyorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile imzaladığı "gizli protokol" tartışama yaratmaya devam ediyor. Özdağ’a ikinci turun kazanılması halinde verilecek olan 3 bakanlık sözü ise Altılı Masa liderlerini kızdırdı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise durumu duyduğu an Kılıçdaroğlu’nu aradığını, ilk önce ‘‘Protokol yok’’ cevabı aldığını sonrada Kılıçdaroğlu’nun arayıp, ‘‘Kusura bakmayın. Şimdi tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş’’ dediğini açıkladı.

GÜNDEM 27.07.2023, 16:13
Davutoğlu'ndan "gizli protokol" tepkisi: İlkesel olarak doğru bulmuyorum

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Ümit Özdağ ile "gizli protokol" imzaladıklarını itiraf etmiş ama konuya ilişkin detay paylaşmamıştı. Kılıçdaroğlu’nun bu itirafı gündeme bomba gibi düşerken, Altılı Massa’dan birbiri ardına sert tepkiler gelmişti.

Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortaklarından olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da konuya ilişkin açıklama yaptı ve söz konusu durumdan haberdar edilmedikleri için tepkisini dile getirdi. Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu arayıp söz konusu protokolü sorduğumda bana ilk 'Yok' dedi. Daha sonra kendisi beni tekrar aradı ve 'Kusura bakmayın. Şimdi tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık konusu görüşülmüş' dedi. Üzüldüm fakat bir şey söylemedim" şeklinde konuştu.

"Bilgilendirilmeliydik"

Altılı Masa'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ikinci tur seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli protokol yapması konusunda üzgün olduğunu vurgulayarak "Bilgilendirilmeliydik" şeklinde yorum yaptı.

Davutoğlu: "İlkesel olarak doğru bulmuyorum"

Sözcü'den İsmail Saymaz'a açıklama yapan Davutoğlu: "Röportaj çıkınca Kılıçdaroğlu'nu aradım ve sordum; 'Böyle bir protokol var mı? İçişleri Bakanlığı ile üç bakanlık verildi mi?' dedim. 'Yok. Bir bakanlık konuşuldu fakat karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için de size getirmedim. Olsaydı bile benim kontenjanımdan olacaktı' dedi. Ben de bunun üzerine o akşam Karar TV'de, 'Bizim muhatabımız Kılıçdaroğlu'dur. O da 'Böyle bir protokol dedi' minvaline konuştum. Bu durum üzerine Kılıçdaroğlu beni aradı, 'Kusura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış ve bakanlık konusu görüşülmüş' dedi. Üzüldüm fakat bir şey söylemedim. Bu durum benim ilkesel olarak doğru bulmadığım bir durum"

Yorumlar (0)