DASK'tan 20 günde rekor ödeme: İhbar beklenmiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde yıkıma neden olması üzerine harekete geçen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), sigortalı ihbarı beklemeden tazminat ödemesi yapıyor. Edinilen bilgilere göre DASK, 20 gün içinde 1 milyar 120 milyon TL ödeme yaptı. Bu miktar, kurumun son 23 yılda yaptığı toplam ödemeye denk geliyor.

GÜNDEM 28.02.2023, 08:44 Hakan Öksüz
DASK'tan 20 günde rekor ödeme: İhbar beklenmiyor

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yapılan açıklamaya göre hasar ihbarı ile inceleme sürecinin sona ermesi arasındaki süreçte sigortalılara avans ödemesi yapılabilecek. Hasar ödemelerinin daha hızlı gerçekleştirilebilmesi için sigortalıların ihbarının beklenmediği kaydedildi. 

23 yılda ödediği toplam tutara, son 20 günde ulaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi hasar tespitlerinin yer aldığı listelerin resen açılacağı, sigortalıların başvuruları beklenmeden ödemelerin yapılacağı belirtildi. DASK, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 20 gün içinde, kuruluşundan bu yana ödediği tazminat tutarı kadar ödeme yaptı.

Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, "İlk hasar ödemeleri, depremin ardından 24 saat geçmeden hesaplara yatırıldı. Hasar ihbarlarını e-Devlet, Alo DASK 125 ve internet sitemizden alıyoruz. Yıkılan, acil yıkılacak olan ve hasarlı binalara öncelik veriyoruz. Şimdiye kadar sigortalı ihbarını beklemeden ödemeleri gerçekleştirdik. Bugün itibarıyla sigortalılar, resmi web sitemizden avans ödemesi talep edebilir." ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası 1 milyar 120 milyon TL ödeme yapıldı

Selva Eren'in verdiği bilgilere göre depremin ardından DASK tarafından 1 milyar 120 milyon TL ödeme yapıldı. 295 bin binada hasar ihbarı aldıklarını kaydeden Eren, 23 yılda ödedikleri tazminat tutarına 20 günde ulaştıklarını belirtti.

Yorumlar (0)