Meteoroloji paylaştı: Toz taşınımı ve yağmur uyarısı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, Ege ve Marmara yağmurlu diğer taraflar ise açık ve az bulutlu olacak. Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Kuzey Akdeniz ile Marmara’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Deprem bölgelerinde hava sıcaklıkları ise 16 ila 20 derece aralığında değişiklik gösterecek.

YAŞAM 28.02.2023, 09:14 28.02.2023, 09:18
Meteoroloji paylaştı: Toz taşınımı ve yağmur uyarısı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt geneli hava tahmin verilerini yayınladı. Buna göre, yurdun batı ve iç bölgelerinin yer yer çok bulutlu, Ege (Muğla dışında), Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Çorum tarafları ile Isparta'nın kuzey bölgelerinin sağanak yağışlı, diğer tarafların ise az ve parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Buzlanma ve don olayı görülecek

Sabah ve gece vakitlerinde ise doğu bölgelerde don ve buzlanma olayı, doğu ve iç taraflarda ise yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor. İç ve batı taraflarda ise toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının yükselmeyi sürdürdüğü, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın çoğunlukla güney, güneydoğu, ülkenin güneyinde ve ara ara Karadeniz'in batı şeridinde kuzeyli taraflardan ara sıra orta şiddette ve hafif eseceği tahmin ediliyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında ise çığ tehlikesi riski görüldüğünden tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0)