Darbeci General Semih Terzi'nin oğlu hakkında şok iddia

İzmir merkezli FETÖ’nün askeri yapılanmasına düzenlenen operasyonda, gözaltı kararı bulunan 214 şüpheliden biri olan darbeci general Semih Terzi’nin oğlu, askeri okul eski öğrencisi F.T.’ye ilişkin şok bir itiraf ortaya çıktı. İddiaya göre, Terzi’nin oğlu F.T.'nin ders notlarının kötü olduğu fakat bütünlemeye girmeden derslerden geçirildiğinin itiraf edildiği belirtildi.  

GÜNDEM 07.09.2021, 16:23
Darbeci General Semih Terzi'nin oğlu hakkında şok iddia

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasına ilişkin operasyonlar sürüyor. 

Darbeci general Terzi’nin oğlu hakkında gözaltı kararı

Bu çerçevede; İzmir merkezli olmak üzere toplamda 41 il ve KKTC’de gözaltı kararı verilen 44’ü muvazzaf 69 asker ile birlikte 145’i askeri okul öğrencisini yakalamak üzere çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda 137 şüpheli yakalandı. Gözaltı kararı bulunanlar arasında Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in öldürdüğü darbeci general Semih Terzi'nin oğlu askeri okul eski öğrencisi F.T. de bulunuyor. 

"Kötü not almasına rağmen dersleri geçiyordu" 

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen darbeci general Semih Terzi'nin oğlu askeri okul öğrencisi F.T.'nin hakkında bir itirafçının ifadesi ortaya çıktı. İtirafçının ifadesinde, aynı sınıfta olduğu F.T.'nin derslerinin kötü olduğunu fakat bütünlemeye sokulmadan derslerden geçirildiğini söylediği öğrenildi. 

"Cep telefonu yakalattırıyordu ceza almıyordu" 

İtirafçının ifadesinde, F.T.'nin okul yönetimince korunduğu söylediği belirtilirken, "Zaman zaman bu toplantılara Serkan abi de geliyordu, genelde okulda problemimizin olup olmadığını, derslerimizin nasıl olduğunu sorup, kendini okulda açık eden cemaat mensubu subay ve öğrencilerin olup olmadığını soruyordu. Ben kimseyi bilmediğimi söylüyordum. Sonradan Semih Terzi'nin oğlu olduğunu öğrendiğim F.T., fizik, matematik ve temel derslerinden çok düşük not almasına rağmen bütünlemeye bırakılmadan derslerden geçiriliyordu. Öte yandan cep telefonunu yakalattırıyordu fakat herhangi bir ceza almıyordu. Bu kişinin de FETÖ yapılanmasından olduğuna inanıyorum, okul idaresi tarafından korunuyordu çünkü" dediği aktarıldı. 

137 şüpheli gözaltında

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, İzmir merkezli olmak üzere 41 ilde 214 şüphelinin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 137 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Operasyonda, Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin koordineli bir biçimde çalıştığı ifade edildi. Öte yandan, darbeci general Terzi'nin oğlu F.T.'nin firari olduğu ve yurt dışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Yorumlar (0)