Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs gündemiyle toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Çarşamba günü koronavirüs gündemiyle toplanacak. Toplantıda kısıtlamaların gevşetilmesi ve iş yerlerinin yeniden açılması masada olacak.

GÜNDEM 15.02.2021, 10:03 15.02.2021, 10:08
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs gündemiyle toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize programı sebebiyle kabine toplantısı bugün gerçekleştirilmeyecek.

Beştepe’de çarşamba günü yapılması planlanan toplantı için en önemli gündem konusu yeniden koronavirüsle mücadele çalışmaları ve alınmış olan tedbirler olacak.

Masada hangi konular var?

Bakan Koca’nın salgına dair bilgilendirme yapacağı toplantıda, okulların kontrollü bir şekilde açılmasına bağlı olarak gelecek dönem için atılacak olan adımlar, koronavirüse ilişkin son tablo, varyant virüse dair yeni gelişmeler, ikinci doz aşılama çalışmaları ve kısıtlamaların etkisi ele alınacak.

İş yerleri açılacak mı?

Toplantıda koronavirüsün seyrine bağlı olarak bölgesel olarak kimi kısıtlamaların da gevşetilebileceği ifade ediliyor.

Böylece lokanta ve kafelerin de açılma olasılığı gündemde olabilir.

Mart ayı itibarıyla riskin azaldığı vaka sayılarında düşüş olan yerlerdeki kafe ve lokantaların tedbirli, mesafeli, kısıtlı kişi sayısıyla ve HES kodu kontrolüyle açılabilmesine dair Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarının değerlendirilmesi bekleniyor.

Kısıtlama saatlerinde değişikliğe gidilebilir

Bununla beraber hafta içerisindeki kısıtlama saatlerinin daraltılabileceği, il bazında ise hafta sonu sokağa çıkma yasaklarından mart ayı itibarıyla kontrollü olarak esnetilebileceği öngörülüyor.

Fakat vaka sayılarında istenen düşüşün sağlanamadığı özellikle büyük şehirlerdeki kısıtlamalara ise salgının seyrine göre karar verilmesi düşünülüyor.

Erdoğan, “Vakaların belirli sayıların altına düşmesiyle beraber kademeli olarak kısıtlamaların gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz.” demişti.

Salgınla mücadelede karar dönemi bugün başlıyor

Salgınla mücadeleye ilişkin ise karar dönemi bugün başlayacak. Yeni dönem için il bazında haftalık olarak vaka ortalaması paylaşılacak.

Böylelikle, İl Hıfzıssıhha Kurulları bölgesel bazda tedbirleri gevşetmeye ilişkin karar verebilecek.

Yeni Anayasa ve reformlar da masada

Toplantıdaki bir diğer önemli gündem maddesiyse hukuki ve ekonomik reform çalışmalarıyla yeni anayasa süreci.

Bakanlıklar yeni anayasa çalışmaları dahilinde bilgilendirmeler yapacak.

Yorumlar (0)