Cumhurbaşkanı'ndan 250 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

GÜNDEM 05.05.2021, 14:23 05.05.2021, 18:08
Cumhurbaşkanı'ndan 250 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından açılan davanın dilekçesinde, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun sosyal medya hesabından asılsız ve mesnetsiz ithamlarla yaptığı paylaşımların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal ettiği belirtildi.

Erdoğdu'nun açıklamaları içinde kişilik haklarına saldırının yanında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun da bulunduğuna ve ifade özgürlüğü sınırının aşıldığına dikkat çekildi. 

Erdoğdu hakkında Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığı ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Yüksek tirajlı gazetede ilan

Dilekçe içinde, Erdoğdu'nun 250 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesi ve tahsiliyle mahkeme kararının, yüksek tirajlı bir gazetede yayınlanması da talep edildi.

Yorumlar (0)