Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresinde gerçekleşen oylama sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrar AK Parti Genel Başkanı seçildi.

GÜNDEM 24.03.2021, 17:14 24.03.2021, 17:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi

Ankara’da yapılan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresinde, Genel Başkan seçimi yapıldı. 

Oyların tamamını aldı

AK Parti, 7. Olağan Kongresini geride bırakırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı ve ardından genel başkan seçimi için oylama aşamasına geçildi.

Kongrede parti yönetimini belirlemeye ilişkin aday isimleri okunurken Genel Başkan Adayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Diğer kurullar için de aday isimlerine listede yer verildi. Listedeki isimlerin okunmasından sonra yönetim organı ve genel başkanlık için delegelerin oy kullanımına geçildi.

Yapılan oylamada 1428 delegenin tamamının oyunu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.



“2023 Cumhur İttifakının yılı olacak”

Oylama sonuçlarının belli olmasının ardından teşekkür konuşması yapan Erdoğan, seçilen tüm arkadaşları tebrik etti. 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini açıklayan Erdoğan, 2023’ün Cumhur İttifakının zafer yılı olacağını ifade etti. 

“Millete hizmetkâr olmaya devam edeceğiz”

İktidarda bulundukları süre içinde kimseyi dışlamadan, ayırmadan, ötekileştirmeden 84 milyonun beraberliği için bu millete hizmetkâr olmaya gönüllü olduklarını tekrar göstereceklerini açıklayan Erdoğan, yaptıkları icraatlarla Türkiye’yi şaha kaldırdıklarını ifade etti. Bu süreç içinde en büyük güven kaynaklarının, dualarını esirgemeyen Türk milleti olduğunu aktaran Erdoğan, milletle beraber aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)