Karamollaoğlu: HDP'nin kapatılmasına sıcak bakmıyoruz

Son günlerde Türkiye siyasetinin odak noktası olan ‘HDP’nin kapatılma davası’ konusunda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti kapatma davalarına sıcak bakmadıklarını ifade etti.

SİYASET 24.03.2021, 17:28 25.03.2021, 14:48
Karamollaoğlu: HDP'nin kapatılmasına sıcak bakmıyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP’nin kapatılması için açılan davayla ilgili açıklamalarda bulundu. Parti kapatma olaylarının kendi başlarına geldiğini hatırlatan Karamollaoğlu, Saadet Partisi olarak, sıcak bakmadıklarını vurguladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘HDP’nin terör örgütü PKK ile iş birliği’ yaptığı iddiasıyla kapatılması için dava açmıştı.

‘Geçmişte bizim de başımıza geldi’

Saadet Partisi’nin yanı sıra HDP’nin kapatılmasına karşı çıkan diğer partiler ise şöyle: CHP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi. Saadet Partisi lideri, HDP ile ilgili olarak kapatılma davasında, partisinin böyle bir karara sert bir şekilde karşı çıkacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin parti kapatma gündemlerinde çok çektiğini ifade eden Karamollaoğlu, HDP’nin de geçmiş dönemde kendilerinin yaşadığı bu olayı yaşamamasını istediğini açıkladı.

‘Adaletin hâkim olduğu bir memleket istiyoruz’

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, böyle davaların demokrasiye ve milletin iradesine zarar verdiğini belirterek, “Biz, adaletin hâkim olduğu, millet iradesinin hüküm sürdüğü bir memleket istiyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)