Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'sarıklı tuğamiral' hakkında konuştu

Sarıklı fotoğrafı basına yansıyan tuğamiral Mehmet Sarı’ya dair de konuşan Erdoğan, TSK'nın disiplin anlayışıyla bağdaşmayan bir fotoğraf veren askere pozitif bakmayacaklarını söyledi.

GÜNDEM 05.04.2021, 20:11 06.04.2021, 11:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'sarıklı tuğamiral' hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değerlendirme toplantısı ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sarıklı görselleri basına yansıyan tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

"MSB gerekeni yapacak"

Geçmiş  dönemlerde cübbeleri ile seçilmiş, hükümete karşı organize edilen mitinglere iştirak eden rektörlere hukuk ve demokrasi adına karşı çıkıldığını dile getiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Cübbeleri ile brifinglere katılan yargı üyeleri, hukuk ve demokrasi adına eleştirilmiştir. Üniformaları ile milli iradeyi ayaklar altına alan askerlerin gerçekleştirdikleri, hukuk ve demokrasi adına eleştirilmiştir. TSK'nın disiplini ile bağdaşmayacak görselleri ortaya çıkan askere pozitif bakmadık, bakmayız. Bunun münferit bir olay olduğu nettir. Bahse konu görsel paylaşıldığında, TSK idari bir soruşturmayı ivedilikle başlatmıştır. MSB (Milli Savunma Bakanlığı) kendi üzerine düşeni mutlaka uygulayacaktır. Bunu, söz konusu bildiriyi haklı çıkaran bir olay olduğunu söyleyenleri kesinlikle kötü niyetli olarak görüyoruz. Milli Savunma Üniversitemizi Atatürkçülük ve laiklik tartışmaları içine çekmeye çalışanlar da sinsi gayeler taşıyor."

Yorumlar (0)