Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldı. İkili görüşmede Ukrayna-Rusya meselesi ele alındı.

GÜNDEM 23.02.2022, 17:31 23.02.2022, 17:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya lideri Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Putin ve Erdoğan arasında “Ukrayna” görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde, dün olduğu gibi son zamanlardaki meselede de barışın korunması ve gerginliğin azaltılması konusunda Türkiye’nin, üstüne ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, problemin daha karmaşık duruma gelmesinin ve bunun da ötesinde askeri bir çatışma ihtimalinin hiç kimseye fayda getirmeyeceğine dikkat çekti.

Görüşmede diyalog çağrısını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasiyi ön plana çıkarmakta yarar olduğunu, yapıcı tutumlarını NATO içinde de sürdürdüklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Rusya lideri Vladimir Putin’i, en kısa sürede Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısına katılması için Türkiye’ye beklediğini kendisine bildirdi.

“İnşallah hayırlı sonuçlar alırız”

Ukrayna-Rusya geriliminin ele alınacağı görüşmeyle ilgili daha önceden görüşlerini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Putin ile yapılacak görüşme için şu anda arkadaşlar irtibatları kuruyorlar. Telefon diplomasisini kendisiyle bu arada devam ettireceğiz. İnşallah temenni ediyorum ki hayırlı sonuçlar alırız." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)