Karamollaoğlu'ndan '28 Şubat' çıkışı

Temel Karamollaoğlu'ndan '28 Şubat' çıkışı geldi. Karamollaoğlu, "Siyasi partilerimizin liderleriyle birlikte bir daha 28 Şubat gibi günler yaşanmasın, demokrasiye karşı hiç kimse vesayet kurma peşine düşmesin diye hazırladığımız güçlendirilmiş parlamenter sistemi halkımıza duyuracağız. 28 Şubat 1997'nin defterini 28 Şubat 2022'de düreceğiz." dedi.

SİYASET 23.02.2022, 18:20
Karamollaoğlu'ndan '28 Şubat' çıkışı

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, partisinin genel merkez binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

"28 Şubat travmaları bugün de yaşanıyor"

27 Şubat 2011 tarihinde yaşamını yitiren eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın yaşamının mücadelelerle geçtiğini, yaşamının her döneminin tek tek ele alınmasının gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, Sayın Erbakan'ın, kararlı bir dava adamı ve cesur bir lider olduğunu dile getirdi. Saadet Partisi lideri, Erbakan'ın ülkemizin, tüm insanlığın ve İslam aleminin barışa, huzura ulaşması için büyük çaba sarf ettiğini ifade etti.

28 Şubat'ı unutmadıklarına işaret eden Karamollaoğlu, "28 Şubat ile birlikte Erbakan Hocamızı engellemek isteyenler, vatandaşlarımıza ağır bir darbe indirdiklerinin farkına varmışlardır. Bu tarih, sosyal ve ekonomik maliyetlerinin yanında halkımızın hafızasında çok derin travmalara neden oldu. Bugün bile o travmaların bedelini ödemekteyiz." şeklinde konuştu. 

"28 Şubat 1997'nin defterini 28 Şubat 2022'de düreceğiz"

Başkentte 28 Şubat'ta tarihi bir toplantı gerçekleştireceklerini kaydeden Karamollaoğlu, "Siyasi partilerimizin liderleriyle birlikte bir daha 28 Şubat gibi günler yaşanmasın, demokrasiye karşı hiç kimse vesayet kurma peşine düşmesin diye hazırladığımız güçlendirilmiş parlamenter sistemi halkımıza duyuracağız. 28 Şubat 1997'nin defterini 28 Şubat 2022'de düreceğiz." sözlerini sarf etti.

"Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygılı olunmalıdır"

Ukrayna-Rusya arasında meydana gelen gerilim hakkında da konuşan Karamollaoğlu, durumu endişeyle izlediklerini aktardı. Karamollaoğlu, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygılı olunmalıdır. Ukrayna'yı tanımamak Rusya için hiç bir kazanç sağlamaz. Müdahale için bir gerekçe hazırlar fakat bu ne dünya barışına ne de kendisine yarar sağlar." yorumunda bulundu. 

Ukrayna'da Müslümanların ve Türklerin de yaşadığını kaydeden Karamollaoğlu, "Biz 2014'te Kırım'ın ilhakı neyse Moskova yönetiminin an itibarıyla Ukrayna'daki müdahalesini de aynı kapsamda okuyoruz." dedi.

Yorumlar (0)