Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak operasyonu Komuta Merkezi'ne bağlandı

Kuzey Irak'ta yürütülen operasyonun yönetildiği Komuta Merkezi’ne video konferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir gücün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karşısında duramayacağına dikkat çekerek terörün tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.

GÜNDEM 24.04.2021, 17:54 25.04.2021, 12:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak operasyonu Komuta Merkezi'ne bağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu” için komuta merkezine konferans yoluyla bağlandı. 

“Terörün kökünü kazıma konusunda kararlıyız”

Komuta Merkezi’ne bağlanarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve diğer kuvvet komutanlarıyla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı mücadelenin sürdüğünü belirtti. 

Bu mücadeleyi yürüten ordu mensuplarıyla iftihar ettiklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi” düşüncesiyle yürütülen tarihi mücadelede, Mehmetçiğimizin karşısında dayanabilecek herhangi bir güç tanımıyoruz. Tarihinin bütün dönemlerinde olduğu gibi Türkiye, bugün de her alandaki mücadelesini hukuk, hak, adalet vs. gibi insani değerlerden sapma göstermeden yürütmeye devam etmektedir. Bizim amacımız, güneyimizde inşa edilmeye çalışılan terörizmi tamamen ortadan kaldırarak milletimize yönelik bu tehditleri bertaraf etmektir. Bu anlamda terörün kökünü kazıyarak vatandaşlarımızı bu terör belasından kurtarmakta oldukça kararlıyız. Kahraman ordumuzun bu son dönemlerde terörün merkezine doğrudan yönelen harekatları, hedefimize yaklaştığımızı göstermektedir"

“Terör örgütlerine izin yok”

Dün akşam saatlerinde Irak’ın kuzeyinde, PKK’ya yönelik Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının başlatıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar birçok teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Söz konusu harekatın, komşu ülke Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyularak icra edildiğini ifade eden Erdoğan, bu harekatın bölgede huzur ve barışın tesis edilmesi noktasında önemli katkılarının olacağını söyledi ve şunları ekledi:

"Burada bir kez daha dikkat çekmek isterim ki; ne Irak’ın, Türkiye'nin ne de Suriye'nin geleceğinde hiçbir terör örgütüne yer yoktur. Uluslararası hukuktan doğan haklarımız kapsamında, bölgemize gözyaşı, kan, yıkımdan başka hiçbir şey getirmeyen katil sürülerinin kökünü kurutana kadar girişimlerimizi ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrıca Kahraman Mehmetçiğimizin icra ettiği bu başarılı operasyonlarda önemli oranda milli ve yerli savunma sanayii icraatlerimizin kullanılması da ülkemiz için özel bir iftihar vesilesidir. Sözlerime son verirken; gerçekleştirilen operasyonda görev alan bütün Silahlı Kuvvetleri personelini ayrı ayrı alınlarından öpüyor, hepinize muvaffakiyet dileklerimi iletiyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun." 

Yorumlar (0)