Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi mensuplarıyla ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Erdoğan, söz konusu toplantıda, Doğu Akdeniz meselesi ile ilgili olarak, "Bölgede adeta kimin eli kimin cebinde belli değil. Türkiye, bu bölgede karar verici pozisyondadır." dedi.

GÜNDEM 16.03.2021, 19:12 16.03.2021, 19:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları, şu şekilde:

"30 bin doz aşı vereceğiz"

"Saraybosna-Belgrad otoyolu projesinin Sırbistan temelini hep beraber atmıştık. Bu projenin Bosna Hersek boyutunu nasıl hızlandıracağımıza dair konuştuk.

Bosna-Hersek'e 30 bin doz koronavirüs aşısı vereceğiz.

İki ülke arasındaki ticaret hacmini kısa bir zaman içerisinde 1 milyon dolar seviyesine çıkarmayı amaçlıyoruz.

TürkAkım projemizde Rusya ile de anlaştığımız süre boyunca projeyi sürdüreceğiz. 

Erdoğan, açıklamalarının devamında, şu ifadeleri kullandı:

"Taviz vermeyiz"

"Doğu Akdeniz meselesinden taviz vermemiz gibi bir şey söz konusu değil. Bu konuya dair çok önemli açıklamaları Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız gerçekleştirdi. Mısır halkının Türkiye ile ters düşeceğini sanmıyorum. An itibarıyla atılan adımları, geçici bir yanlışlığın tezahürü olarak yorumluyorum. Suudi Arabistan da Yunanistan ile ortak bir tatbikat gerçekleştirecek. Diğer yandan, Suudi Arabistan'ın bizimle SİHA alışverişi var. Bölgede adeta kimin eli kimin cebinde belli değil. Türkiye, bu bölgede karar verici pozisyondadır."

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Türkiye'den kredi alacağız"

"Otoyol hususu planladığımız şekilde sürüyor. Otoyol inşa edilirken, doğalgaz yolunu da yapmamız lazım. Bu proje, ülkemizin en önemli projelerinden biridir. Kendi kurumlarımızla bir an ev tüm pürüzleri çözeceğiz. Türkiye'den alacağımız kredi oranı, Sırbistan'dan daha fazla olmak durumunda."

Yorumlar (0)