Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18'inci G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için bugün Hindistan'a gitti. Erdoğan, 8-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'ı ziyaret edecek ve burada dünya liderleri ile bir araya gelerek ikili temaslarda bulunacak. G20 Liderler Zirvesi'nin öncelikli gündemi ise Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Küresel gıda ve enerji başta olmak üzere dünyanın karşı karşıya olduğu riskler masaya yatırılacak.

GÜNDEM 08.09.2023, 09:42 08.09.2023, 18:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Hindistan'da

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderleri de 9-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'da olacak. G20 Liderleri, zirvesi bu sene "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" ana teması altında gerçekleştirilecek. Zirvenin üç oturumunda da görüş alışverişinde bulunacak.

Erdoğan, dünya liderleri ile ayrı ayrı görüşecek

Türkiye, son yıllardaki uluslararası diplomasi alanında kilit ülke rolünü G-20’de de devam ettirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede birçok dünya lideri ile de yüz yüze görüşecek ve ikili temaslarda bulunacak.

İki gün sürecek olan G20 Liderler Zirvesi Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de gerçekleşecek.

Öncelikli gündem: Rusya-Ukrayna savaşı

Sürdürülebilir ekonomik ve kalkınma iş birliği konuları da zirvede gerçekleştirilecek olan oturumlarda masaya yatırılacak.

Fakat G20’nin öncelikli gündemi Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Küresel ısınma, gıda ve enerjide yaşanan sorunlar zirvede konuşulacak. G20 Zirvesi liderleri, olası yeni risklere yönelik yapılması gerekenleri de yine burada değerlendirecek.

Rusya ve Çin devlet başkanları zirveye katılmayacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise G20 zirvesine katılmayacak.

Erdoğan’ın zirve trafiği devam edecek

Erdoğan’ın zirve trafiği ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'yla devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-21 Eylül tarihleri arasında ABD'nin New York şehrinde düzenlenecek olan BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.

ABD ziyareti çerçevesinde BM Genel Kurulu'na hitap edecek olan Erdoğan'ın genel kurulda gerçekleştireceği konuşmasında, başta Rusya-Ukrayna Savaşı, Filistin, KKTC'ye ilişkin son gelişmeler, Suriye, mülteci sorunu, terörle mücadele, iklim değişikliği ile mücadele konularına yer vermesi tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)