Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

Sivas Kongresi’nin 102. yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her çeşit imkansızlık arasında Sivas Kongresi'nde ortaya konulan azim ve irade birliğini muhafaza eden Türk milleti, İstiklal Mücadelesi'ni zaferle neticelendirmiştir." sözlerini kullandı.

GÜNDEM 04.09.2021, 15:50 05.09.2021, 09:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

"Bugün, tüm adımlarımızı Sivas Kongresi'nde alınan kararlara bağlılık bilinciyle atıyoruz"

Vatanı, bağımsızlığı ve bayrağından vazgeçilmeyeceğinin dünyaya ilanı niteliğinde kararların alındığı Sivas Kongresi'nin, Türk milleti için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Her çeşit imkansızlık arasında Sivas Kongresi'nde ortaya konulan azim ve irade birliğini muhafaza eden Türk milleti, İstiklal Mücadelesi'ni zaferle neticelendirmiştir. Bugün biz de Sivas Kongresi'nde alınan ve Cumhuriyetin temellerini oluşturan kararlara bağlılık bilinciyle bütün adımlarımızı atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şanlı zaferlerle dolu tarihiyle Türk milletinin siyasi ve ekonomik bağımsızlığından ödün vermeden azim ve iradeyle çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, mesajında şunlara dikkat çekti:

"Milletimizin iradesini her şeyin önünde tutarak, vatan toprağının milli sınırlar içerisindeki her karışına sahip çıkarak 2023 vizyonumuz ile 2053 ve 2071’i gerçekleştirmek adına güçlü ve büyük Türkiye yürüyüşümüzü emin adımlarla devam ettiriyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Sivas Kongresi’nin 102. yıl dönümünde, bütün kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, en kalbi duygularımla Kongre’ye ev sahipliği gerçekleştiren Sivaslıları ve bütün vatandaşlarımı selamlıyorum."

Yorumlar (0)