Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hakime tepki! "Sen bu adamı nasıl serbest bırakırsın"

Ayçiçek yağında stok problemine temas eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de hitap ettiği kadın muhtarlara bazı talimatlar verdi. Stokçuluk yapanların ihbar edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların depolarını takip edip ihbar edeceksiniz. Biz de o zaman gereğini yapacağız. Erdoğan, kamuda çalışan doktorların iş bıraktığı iddiaları ile ilgili "Gidiyorlarsa gitsinler, yeni mezun doktorlarımızla devam ederiz" açıklamasını yaptı. Öte yandan Erdoğan, eşini bıçaklayan bir adamın serbest bırakıldığı gelişme üzerine hakime tepki gösterdi ve "23 farklı yerinden eşini bıçaklayan bir adamı sen nasıl serbest bırakıyorsun." sözlerini kullandı.

GÜNDEM 08.03.2022, 16:16 08.03.2022, 16:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hakime tepki! "Sen bu adamı nasıl serbest bırakırsın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de kadın muhtarlara seslendi. Son günlerin tartışmalarından olan ayçiçek yağı stokuyla ilgili konuşan Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

“Ayçiçek yağ derdimiz yok”

”Son dönemde bir yağ problemi çıkardılar. Bizim zeytinyağı, ayçiçeği problemimiz yok" diyen Erdoğan, muhalefetin Türkiye’yi zorda göstermek adına bu konuda bir kampanya yürüttüğünü ifade etti ve "Muhtarlarımızdan şunu talep ediyorum, sizler gerekirse İçişleri Bakanlığımızın adına bu kişilerin depolarını takip edip yetkililere haber vereceksiniz, bu stokçular hakkında biz gereğini yapacağız. Bu devleti provoke etmek için uğraşanlara gereken dersi vermek boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu. 

Özele geçen doktorlar: “Gidiyorlarsa gitsinler”

Kamuda çalışan doktorların yüksek maaş sebebiyle özel hastanelere geçtiği yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Yeni bir olay daha çıktı. Hastanelerde şunlar şunlar oluyor diye. Şu anda ülkemizde hastanesi olmayan kentimiz, ilçemiz var mı? Az para aldıkları için doktorlar ayrılıyorlarmış. Samimi söylüyorum. Dost acı söyler fakat gerçeği söyler. Bu hastaneleri yapan biziz, doktorları yıllarca okutan devlet değil mi? Bu devlet sizi yetiştirdi, maliyeti en yüksek olan da sağlıktır. ‘Az para veriyormuş.’ Bunu sordum, en az 8-9 bin en yüksek 25 bin alıyorlar. Bu rakamlara rağmen özel sektörde daha fazla maaş olduğu için kaçıyorlarmış. Açık konuşuyorum. Gidiyorlarsa gitsinler, üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı biz de istihdam eder yolumuza buralarda devam ederiz. Yurt dışından dönmek isteyenleri gerekirse hemen dahil eder istihdam ederiz.

Hakime tepki: “Sen bu adamı nasıl bırakırsın?”

Kadına ve aile içi şiddete ilişkin de değerlendirmeler yapan Erdoğan, “Aile içi şiddeti şikayet konusu olmaktan çıkardık. MYK toplantısı vardı dün. Tokat'taki Özlem kardeşimizin adi, ahlaksız eşi tarafından 23 yerden bıçaklandığını öğrendim. 3 ay sonra bu adamı bırakmışlar. Bu adi herifi tekrar içeri almışlar. Bu süreci Tokat Milletvekilimiz Özlem Hanım yakından izleyecek. Ben de işin peşindeyim. Ey hakim! 23 farklı yerinden eşini bıçaklayan bir adamı sen nasıl serbest bırakıyorsun. Ardından yargıya hakaret... Eşini 23 yerinden bıçaklayan birini serbest bırakıyorsan, söylenmesi gereken ne varsa onu söylerim. Adalet yerde sürünmez.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)