Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan 99 yıl evvel Dumlupınar'da şaha kalkan imanın rehberliğinde, 84 milyon dirlik, birlik ve kardeşlik içinde aydınlık yarınlarımıza hep birlikte yürüyeceğiz." dedi.

GÜNDEM 30.08.2021, 00:13 30.08.2021, 11:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, şanlı tarihin köşe taşlarından biri olan Büyük Zafer'in 99'uncu yıl dönümüne kavuşmanın bahtiyarlığı içerisinde olduklarını kaydetti.

Tüm dünyadaki Türk vatandaşların her birinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, bu gurur gününde kendilerini yalnız bırakmayanlara, milleti ve şahsı adına teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Harbi'nin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kıymetli üyelerini ve ordunun kahraman askerlerini rahmetle yad ettiğini dile getirdi.

"30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun"

Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un, 4 gün boyunca devam eden göğüs göğse çarpışmaların ardından Dumlupınar'da kesin bir zaferle neticelendiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Dünya savaş tarihine adını yazdıran bu şanlı zaferle Türk milleti, şehit kanlarıyla sulanan ülkesi üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini herkese göstermiştir. Milletimiz, her türlü imkansızlık ve yokluğa karşın kazandığı bu zaferle 1071 Malazgirt'te bize yurt kılınan bu toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğunu bir defa daha tescil etmiştir.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal başta olmak kaydıyla Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını minnetle yad ediyorum. Vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve bağımsızlığımız uğrunda canını veren aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin ve KKTC'deki tüm kardeşlerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."

Yorumlar (0)