Cumhurbaşkanı Erdoğan D-8 Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bangladeş’te yapılacak Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı zirvesine çevrimiçi olarak katılacak.

GÜNDEM 08.04.2021, 09:40 08.04.2021, 13:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan D-8 Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı açıklamada, 20 Ekim 2017 tarihinden beri Türkiye’nin üstlendiği D-8 Dönem Başkanlığının, Bangladeş’te yapılacak 10. Zirve Toplantısı İle Bangladeş'e devredileceği ifade edildi.

Teknoloji ve gençlik temalı toplantı

1997'de Necmettin Erbakan'ın öncülüğünde; Türkiye, Pakistan, İran, Mısır, Nijerya, Bangladeş, Endonezya ve Malezya ülkeleri arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkileri, işbirliğini geliştirmek amacıyla Gelişen Sekiz Ülke Teşkilatı (D-8) kurulmuştu. 20 Ekim 2017 tarihinden beri D-8 Zirvesi'nin dönem başkanlığını Türkiye üstlenirken 10. Zirve Toplantısına ise Bangladeş ev sahipliği yapacak.

Bangladeş’te gerçekleştirilecek çevrimiçi zirvenin teması ise teknoloji ve gençlik olarak belirlendi. "Dönüştürücü Bir Dünya İçin İşbirliği: Gençliğin ve Teknolojinin Gücünden Faydalanmak" başlıklı tema üzerine yapılacak toplantıya, D-8 üye olan devletlerin başkanları ve özel konuk olarak İslam Kalkınma Bankası Başkanının da iştirak edeceği belirtildi.

D-8’in gündeminde bulunan ekonomik ve ticari işbirliği konularının da konuşulacağı toplantıda, uluslararası ve bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişi gerçekleşeceği dile getirildi.

Ayrıca tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19’la mücadelenin dışında, çeşitli sahalardaki işbirliği faaliyetlerine ivme kazandırmak, bir yol haritasının ortaya konulması hedeflendiği aktarıldı.

Zirve’de D-8 Yıllık Yol Haritası ve Dakka Bildirisi adlı iki belgenin de kabul edilmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)