Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Etnospor Forumu'na mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Etnospor Konfederasyonunun organize ettiği 4. Etnospor Forumuna mesaj gönderdi.

GÜNDEM 10.04.2021, 16:05 11.04.2021, 12:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Etnospor Forumu'na mesaj gönderdi

4. Etnospor Forumu'na mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke olarak bu spora ilgiyi canlı tutarak ata sporunun daha da yaygınlaşması için yapılacak çabaları destekleyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı, video konferans yoluyla mesaj gönderdi

Dünya Etnospor Konfederasyonunun düzenlediği 4. Etnospor Forumu bugün başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevrimiçi toplantıya video mesaj yoluyla katılarak görüşlerini aktardı ve şunları söyledi:

“Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun düzenlediği foruma katılan herkesi, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm dünyanın Kovid-19 pandemisiyle mücadele ettiği bu dönemde bu forumun tertip edilmesini destekliyorum. Pandemiyle birlikte yalnızca sağlığın değil paylaşmanın, geleneksel değerlerin, dayanışmanın önemini herkes gördü. Bu dönemde din, dil, ırk fark etmeden insanlık ailesinin, kaderinin ortak olduğunu anladık. Bu pandemi, ülkelerin arasındaki eşitsizliğin yanında dayatmacı, tek tipçi, dayatmacı, popüler kültürün de çıkmazlarını gözler önüne sermiştir. Maneviyatı göz ardı eden, bireyselliği yücelten, kültürel değerleri hor gören zihniyet, pandeminin sebep olduğu problemleri derinleştirmiştir."

“Ülke gençlerinin ata sporlarına ilgisi artıyor”

Son dönemde Türk gençliğinin, spora ve bilhassa ata sporlarına ilgisinin arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke olarak bu ilgiyi canlı tutma konusunda yürütülen çabaları desteklediklerini aktardı ve şu sözleri sarf etti:

"Son bir senede gençlerimizin ata sporlarına ilişkin ilgilerinin giderek arttığını görüyoruz. Türkiye olarak gençlerimizin bu ilgisini canlı tutup, ata sporumuzun yaygınlaşması için gerçekleşen çabaları destekleme konusunda oldukça kararlıyız. Bugün düzenlenen ve 60'tan fazla ülkenin katılımıyla yapılan bu forum kapsamındaki tartışmalar, Allah’ın izniyle mücadelemizde bizlere destek olacaktır. Bu vesileyle nazik davetiniz için yeniden teşekkürlerimi iletiyor, 4. Etnospor Forumu'nun hayırlara vesile olmasını Rabbimden diliyorum. Forumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, Rabbimden herkese başarılar diliyorum.”

Yorumlar (0)