Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2023 için en güzel hediyemiz yeni anayasa olacak” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM açılışında siyasilere hitap etti. Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yapan Erdoğan’ın gündeminde yeni anayasa, fahiş fiyatlar, 2023 hedefleri vardı. 

GÜNDEM 01.10.2021, 15:54 01.10.2021, 16:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2023 için en güzel hediyemiz yeni anayasa olacak” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin 27. Dönem 5. Yasama Yılı açılışına katıldı. Burada Meclis Genel Kurulu’na hitap eden Cumhurbaşkanı, siyasilere önemli açıklamalarda bulundu. Meclis’in iki kez gazilik unvanı aldığını ve bununla müşerref olduğunu belirten Erdoğan, “Meclisimiz müstesna bir kurumdur.” ifadelerini kullandı. 

“Malazgirt Zaferi’nden bu yana tüm şehitlerimizi anıyorum” 

Erdoğan: “Her biri, bir öncekinden daha yoğun geçen yasama yıllarında gece gündüz çalışan ve ülkesine hizmet eden siz değerli arkadaşlarımı kutluyorum. Malazgirt Zaferi’nden bu yana, bu topraklarda varlığımızı sürdürmemiz için emek veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Milletimiz artık şunu çok iyi biliyor ki TBMM’nin ışıkları açıksa ve milletvekillerimiz çalışıyorsa, bu milletin sırtı yere gelmez. Meclisimizin, 2023 hedefleri ve 2053 vizyonu için elinden geleni yapacağını biliyorum. Yeni anayasanın da en kısa zamanda hayta geçirileceğini umuyorum. Partilerimiz, anayasa tekliflerini kamuoyu ile paylaşmalı. Yeni anayasamızın milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacağını düşünüyorum. Teklifimize katkı verecek herkese de şimdiden teşekkür ediyorum.” 



“Milletimizin geçmişinde soykırım yoktur” 

Erdoğan: “Biz, alnımızın akıyla yol alanlardanız. Milletimizin geçmişinde soykırım yoktur. İşgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesi veren ülkelere ve onlara destek veren Türkiye’ye karşı nefret kokan tutumlar sergileyenleri asla unutmayacağız. Bizler yoldaşlığın, kardeşliğin kıymetini biliriz. Aynı Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizi korurken aynı zamanda Kıbrıs Türkü kardeşlerimize de destek olduğumuz gibi. Bizim gönül kapımız, sonuna kadar herkese açıktır. Mazlumların yanında olmak gayretindeyiz. Geçtiğimiz günlerde New York’ta açılışını yaptığımız Türk Evi de hem konumu hem de mimarisi ile milletimize armağanımızdır.” 

“Bölünerek büyüyemeyiz, parçalanarak güçlenemeyiz” 

Erdoğan: “DEAŞ bahanesi ile bölgemizin altını üstüne getirmek isteyen kişiler bu örgütle esasında fiilen mücadele etmemiştir. Yalnızca bizler DEAŞ denen örgüt ile sahada karşı karşıya geldik. Şişirilen balonları patlattık. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü sananlara da derslerini verdik. Afrika'daki kıtlığın yalnızca oradakilerin problemi olduğunu düşünenler de öyle olmadığını çok yakında anlayacaktır. Kimsenin mutlak güven ve refah içerisinde yaşamadığı ve yaşayamayacağı anlaşılacak. Türkiye, tüm bunları göz önünde bulundurarak bir vizyon belirlemiştir. Artık siyasi olmaktan çıkan ve milli hedef haline dönüşen bu vizyon, TBMM’den başlanarak ülkemizin tüm fertleri ile sahiplenmelidir. Hiçbirimiz için başka Türkiye yok. Başka vatanımız ve geleceğimiz yok. Asla unutmayın ki bölünerek büyüyemeyiz, husumeti körükleyerek kardeşliği kökleştiremeyiz ve parçalanarak güçlenemeyiz. Saplantılara sarılarak demokrasimizi ilerletemeyiz.” 



“En büyük hizmet, güvenlik stratejisini değiştirmek oldu” 

Erdoğan: “Yapılan en büyük hizmetlerden biri de güvenlik stratejisini değiştirmek oldu. Sınırlarımızın dibinde oluşan terör koridorlarının önüne geçtik. Adına ‘Kürt sorunu’ denilen meseleyi biz çözdük. Diyarbakır'daki vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde bu meseleyi istismar konusu yapmak isteyenlere göz yummadık.” 

Karabağ ve Azerbaycan açıklamaları 

Erdoğan: “30 senedir işgal altında olan Azerbaycan, Karabağ toprakları özgürlüğüne kavuştu. Bizler de bölgeyi ziyaret ederek halkın sevincine ortak olduk. İşgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesi verenlere ve Türkiye’ye karşı kin ve nefret besleyenleri asla unutmayacağız.” 



Mülteciler hakkında açıklamalar 

Erdoğan: “Türkiye’nin bölgesiyle gönül bağını koparmak istiyorlar. Bu, kimsenin hakkı da haddi de değildir. Artık 10’uncu senesini geride bıraktığımız Suriye krizinde uluslararası toplumun ne kadar aciz kaldığını gördük. Ülkemiz, tek başına 4 milyon mağdura kollarını açarken birkaç bin mülteci karşısında paniğe kapılanları ve insanlıktan uzak davranışlar sergileyenleri gördük. Botları delinen, suya bırakılan, ölüme terk edilenleri gördük. Bu tutumların sahipleri, BM sözleşmelerini de çiğniyor. Akdeniz'in karanlık sularında her sene kaç bin kişinin hayatını kaybettiğinin istatistikleri bile tutulamıyor.” 

“Rezervler 122 milyar dolara ulaştı” 

Erdoğan: “Her şeyden ötede ekonominin sorumluluğu da bize aittir. Birilerinin devamlı olarak nerede diye sorduğu Merkez Bankası rezervleri 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Son 8 senedeki tüm süreçler, ekonomimize yansıdı. Milletimizin ekonomik sağlığını korurken her türlü önlemi de aldık. Ülke ekonomisinin ayakta kalması ve istihdamın korunması için tüm kesimlere yönelik önlemler devreye girdi. Türkiye, gelişmiş ülkelerin aksine, enflasyonla ilk kez karşılaşan bir ülke değil. Pek çok adımı atarak enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme taraftarıyız. Girdi maliyetleri ve kuraklıkla ilgili adımlar atıyoruz. Özel sektörün dinamizmi ve ekonomi politikalarımızın istikrarı ile bu dönemde cari açık sorunundan tümüyle kurtulabileceğimizi düşünüyorum.” 



“Büyüme tahminini yüzde 9 olarak görüyoruz” 

Erdoğan: “2021 yılında büyüme tahminini yüzde 9 olarak görüyoruz. Ülkemiz, OECD ülkeleri arasında, salgın öncesi döneme göre istihdamı artıran sayılı devletlerden biridir. Elde edeceğimiz büyümenin kalitesi ve istikrarı, gelir dağılımının adaletli olması ve gençlerimize yeni iş imkanları sağlanması açısından kritik öneme sahiptir.” 

Fahiş fiyat uyarısı 

Erdoğan: “Rekabeti bozanlar, piyasa durumunu kötüye kullananlar ve fiyatları keyfi olarak belirleyenler üzerine kararlı şekilde gideceğiz.”

Yorumlar (0)