‘Buzun perileri’nin hedefi 2022 Kış Olimpiyatları

A Milli Kadın Buz Hokeyi takımı yakın gelecekteki hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Erzurum’da antrenmanlarına devam eden takım, tüm planlarını Polonya’da gerçekleşecek ön elemeleri geçerek 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmek üzerine kuruyor

SPOR 01.10.2021, 16:13 04.10.2021, 11:08
‘Buzun perileri’nin hedefi 2022 Kış Olimpiyatları

Ay-yıldızlı kadın buz hokeyi takımı Erzurum’da faaliyet gösteren Yakutiye Spor Salonu'nda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
   
Günde toplamda 5 saati bulan antrenman süreleriyle elemeler için hazırlanan takım oyuncuları, 7 ile 10 Ekim tarihleri arasında Polonya ile birlikte Meksika ve Hollanda gibi güçlü rakiplerine üstün gelmeye çalışacak.

“Önemli rakiplerle karşılaşacağız”
 
Baş antrenör Yücel Çıtak’ın rehberliğinde hazırlıklarını sürdüren milli takım, elemelerde birinci olarak daha sonraki süreçlerde de başarıyla ilerleyip 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etme onurunu yaşamak istiyor. Çıtak basın mensuplarına, ilk kamplarını İstanbul’da tamamladıktan sonra ikinci kamplarını Erzurum’da gerçekleştirdiklerini bilgisini verdi ve İstanbul’da 30 kişi olarak sürdüklerini Erzurum’a ise seçilen 24 kişinin davet edildiğini ifade etti. Erzurum kampı sonrasında da 20 kişilik asil kadro ile olimpiyat elemeleri için Polonya’ya hareket edeceklerini bilgisini paylaştı.

 
Çıtak, ayrıca sözlerine şöyle devam etti: "Biz olimpiyat elemelerinde Dünya Şampiyonası'ndaki rakiplerle karşılaşmayacağız. Bizden iki grup yukarıda oynayan Polonya ve Hollanda kozlarımızı paylaşacağız. Bu iki takım tecrübe ve fiziksel olarak bizden daha güçlü bir görüntü veriyorlar. Aynı sahada bize göre daha deneyimli iki ülkeyle mücadele etmek bizim için çok önemli bir tecrübe olacak diye düşünüyorum"


 

Yorumlar (0)