COVID-19 iznindeki hükümlülere ilişkin düzenleme 31 Temmuz’da uygulanmaya başlayacak

COVID-19 iznindeki hükümlülere ilişkin hazırlanan yasal düzenleme 31 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlayacak. Hükümlü vatandaşlar, infaz durumlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek, açık cezaevlerine geri dönmeleri gereken hükümlüler ise 1-15 Ağustos tarihleri aralığında cezaevlerine geri dönecek.

GÜNDEM 18.07.2023, 11:55
COVID-19 iznindeki hükümlülere ilişkin düzenleme 31 Temmuz’da uygulanmaya başlayacak

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, hükümlülere ilişkin düzenlenen yasa kapsamında izinden dönecek olan hükümlüler ve hakkında denetimli serbestlik kararı verilecek olan hükümlülerle ilgili hususları netleştirdi.

Hükümlüler infaz durumlarına dair bilgiye e-Devlet'ten ulaşabilecek

Genel Müdürlük tarafından hazırlanan duyuruya göre, COVID-19 nedeniyle izninde olan hükümlü vatandaşlar, infaz durumlarını 20 Temmuz tarihinden itibaren e-Devlet sistemindeki Adalet Bakanlığının "Hükümlü İnfaz Bilgileri Sorgulama" ekranından öğrenebileceği gibi hükümlü kişilerin UYAP sistemine kayıtlı olan telefon numaralarına da infaz durumuna ilişkin SMS gönderilecek.

Denetimli serbestliğe 5 yıl kalan cezaevine dönmeyecek

31 Temmuz tarihi itibari ile COVID-19 izninde olan hükümlülerden hakkında denetimli serbestlik kararı verilen ve cezaevinden ayrılmasına 5 yıl ya da daha az süre kalanlar, yeniden cezaevine geri dönmeyecek ve kalan sürelerini de denetimli serbestlikle infaz edilecek.

Haklarında ilgili infaz hakimliği kararınca denetimli serbestlik yönünde karar verilen hükümlüler ise 5 gün içinde ikametinin olduğu veya e-Devlet sorgulama ekranında yer alan ve SMS ile bildirilen yerdeki denetim serbestlik müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek.

Müracaat etmeyen hükümlüler açık ceza infaz kurumuna sevk edilecek

Kendilerine tanınan yasal süre içinde denetimli serbestlik müdürlüğüne müracaatta bulunmayanlar hakkında ise açık ceza infaz kurumuna sevk edilmesi yönünde karar verilecek.

Cezaevlerine geri dönüşler 1-15 Ağustos tarihlerinde başlayacak

e-Devlet'teki sorgulama ekran üzerinden ve SMS ile açık cezaevlerine dönmeleri gereken hükümlülere bildirimde bulunulacak. Söz konusu bu hükümlüler, 1-15 Ağustos tarihleri aralığında infaz işlemlerinin devam ettiği cezaevlerine geri dönmek durumunda olacak.

Yorumlar (0)