"Çök, kalk" yaptıran askerler için Akar'dan talimat!

Dün, vatani görevi için birliğine teslim olan bir askere diğer askerler tarafından yapılan "devrecilik" işkencesi görüntüleri üzerine Bakan Akar talimat verdi.

GÜNDEM 05.06.2020, 10:52 05.06.2020, 18:59

Dün sosyal medyada yayılan bir görüntü büyük tepki çekmiş, asker ocağında yaşanan "devrecilik" görüntülerine çığ gibi tepki gelmişti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüntüleri sosyal medyada yer alan askerlere ilişkin inceleme başlatılması talimatı verdi.

Sosyal medyada yer alan ve büyük tepki toplayan görüntülerde vatani görevini ifa etmek için baba ocağından çıkıp asker ocağına gelen bir acemi askere, daha kıdemli diğer askerler tarafından "çök, kalk" talimatları verilerek "devrecilik" yaptırılıyor ve son devre olan acemi askerin gururu, onuru ayaklar altına alınıyordu.

Görüntü, askerliğini yapmış çok insanın karşılaştığı bilindik bir manzara olması sebebiyle büyük tepki toplamış ve söz konusu paylaşım bir anda milyonlarca insana ulaşmıştı.

Görüntülerde acemi askere eziyet eden kıdemli askerlerle ilgili inceleme başlatılması talimatı veren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, zulüm gören acemi askerin çiğnenen onurunun ayağa kaldırılması için önemli bir adım atmış oldu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın emri üzerine "çök, kalk" talimatı veren ve acemi askere zulmeden sözde askerler tespit edilerek, haklarında idari ve hukuki işlem başlatıldı.

Yorumlar (4)
kamil kamil 4 yıl önce
Askeriye dışında görmeyceğiniz beş para etmez adamlarla aynı koğuşta yatıp vatan görevi icra edecem diye eziyet görmek bu olsa gerek. Kimse kendini kandırmasın mehmetçik safsataları yapmasın. her dönem aynı şeyler dönüyor yapılan kişi sonra gelene yapıyor. Ve devrecilik denen saçma düzeni komutanlar destekliyor ve desteklemeye devam edeceklerdir. Yaptıramazsan yaptırırlar kafası ile askeri gaza getiriyorlar. Sonra bilmiyormuş gibi işlem yapacaklarmış.
Garip Ahmet 4 yıl önce
Görüntüsü yokmu. Bizde görseydik.. böyle alçaklara hadleri bildirilmeli. Akar bakan çok iyi yepmış
sabr 4 yıl önce
tertipçiliği rütbeliler destekliyor en başta , ben askerliğimi çavuş olarak yaptım tertipçilik yapmadığımdan kamutanlar tarafından tertipçilik yapıyor diye suçlama yeddim adamlar 1 hafta çöp nöbeti verdiler. ama .o tertipçilik destekçisi şerefsizde fetöden ordudan ihraç edilmiş. em. çekli binbaşı olmuşmuş şerefsiz
İsa topal 4 yıl önce
Bence ceza olarak o askerlerin tehris olana kadar acemi askerin çök kalk talimatı vermesi lazım sabah ve akşam olmak kaydıyla bakalım nasılmış