Çiftlik Bank davasında yeni karar!

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Çiftlik Bank davasında tutuklu bulunan tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. 

GÜNDEM 11.05.2022, 12:57
Çiftlik Bank davasında yeni karar!

Uzun yıllardır Türkiye’nin gündeminde yer alan Çiftlik Bank davasında yeni bir gelişme yaşandı. ‘Tosuncuk’ lakabı ile tanınan ve şirket üzerinden elde ettiği haksız kazançla uzun yıllar yurt dışında kaçak olarak yaşayan Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu toplam 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Mehmet Aydın ve Fatih Aydın SEGBİS uygulaması ile duruşmaya katıldı

Cezaevinde bulunan Mehmet Aydın ve ağabeyinin SEGBİS uygulaması üzerinden katıldığı mahkeme, toplam 3 ayrı duruşma ile gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen duruşmalarda, dava kapsamında tutuksuz olarak yargılanan Cafer Çolak ve Niyazi Karakoç da hazır bulundu. Sanık avukatları mahkeme salonuna gelerek savunmalarını yaptı. İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aldığı kararla dava kapsamında tutuklu bulunan tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. 

“Hakkımda yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum”

‘Tosuncuk’ lakabı ile tanınan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, mahkeme heyetine yaptığı savunmada iddiaları bir kez daha reddetti. Şirkete kayyum atanana kadar kendilerinin mükellef oldukları tüm ödemeleri yerine getirdiklerini belirten Aydın, “Hakkımda yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum. Müştekilerin hepsi, benim de hissedar olarak bulunduğum şirket ile ticari ve yasal bir sözleşme imzalamıştır. Kayyum dönemine kadar mükellef olduğumuz tüm ödemeler yerine getirilmiştir. Şirkete kayyum atanması sonrası 3 ay içinde müştekilere paraları geri verilecekken, şirket elimizden alındığı için bu ödemeler gerçekleştirilememiştir. Basının kışkırtması sonrası müştekiler tarafından yapılan şikâyet sebebiyle kayyum atanmış ve bu durum üzerine müştekiler kendi paralarını rahatlıkla geri alacakken, kayyum sonrası elimizde böyle bir imkân kalmamıştır” şeklinde konuştu. 

“Basının kışkırtması ile yayılmış gerçek dışı söylemler”

Kendisine yöneltilen suçlamaları cevaplayan Fatih Aydın ise yaptığı konuşmada, “Şirket bünyesindeki paraları kendi üzerimize geçirdiğimiz iddiası basının kışkırtması ile yayılmış gerçek dışı bir söylemdir. Şirket bünyesindeki mal varlığı değerleri her geçen artmaya devam etmiştir. Hiçbir zaman bize güvenen insanları dolandırmak gibi bir niyetimiz ve düşüncemiz olmadı. Bu iddiaların tamamı yalandır. Bunları asla kabul etmiyoruz. Suçsuz olduğumuzu bir kez daha belirtiyor ve tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Uruguay’daki davada ceza almadım”

Uruguay’da da bu iddialar kapsamında mahkeme karşısına çıktıklarını hatırlatan Fatih Aydın, “Şuan firari konumda bulunan Osman Naim Karakaya orada yapılan bu davalarda ceza aldı. Ben de hâkim karşısına çıktım ancak hiçbir ceza ile karşılaşmadım. Bu durum da benim masumiyetimi en iyi belgeleyen detaydır. Bu detayın da dikkate alınarak taleplerimin değerlendirilmesini arz ediyorum” dedi. 

“Müvekkilim asla bir dolandırıcılık girişiminde bulunmamıştır”

Mahkemede söz alan Mehmet Aydın’ın avukatı Mehmet Keske, “Müvekkilim asla bir dolandırıcılık girişiminde bulunmamıştır. Mehmet Aydın, ticari bir faaliyet yürütmüştür. Bu konuda detaylı bir inceleme ve soruşturma yürütülmelidir. Yapılacak olan soruşturma neticesinde detayların daha net bir şekilde gün yüzüne çıkması ile müvekkilimin suçsuz olduğu anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi

Firari sanık konumunda bulunan Cengiz Samur’un avukatı Behlül Kıroğlu da yaptığı açıklamada Samur’un Amerika’da olduğunu belirterek, bu sebeple kendisinin istinabe yoluyla ifadesinin alınmasını istedi. Yapılan konuşmalar sonrası mahkeme heyeti tarafından ara karar duyuruldu. Yapılan açıklamada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Cengiz Samur’un istinabe yoluyla ifadesinin alınması talebi ise kabul gördü. Mahkeme ayrıca bilirkişi raporunun hazırlanmasının bekletilmesine hükmetti. Alınan bu kararlar sonrası mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. 

Yorumlar (0)