CHP’li Banu Özdemir beraat etti

2020 senesinde bazı camilerden yapılan korsan müzik yayınını sosyal medya hesaplarından yayınlayan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında bir defa daha beraat kararı verildi.

GÜNDEM 28.06.2022, 17:17 29.06.2022, 09:26
CHP’li Banu Özdemir beraat etti

2020 senesinde İzmir’deki bazı camilerin ezan sistemine girilerek, hoparlörlerden İtalyan halk şarkısı Çav Bella’yı çalınmıştı.

Yaşanan bu anların görüntüsü sosyal medya üzerinde yayılınca, ortalık ayağa kalkmıştı. Büyük tepki alan eylemin görüntülerini, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir de resmi Twitter hesabından paylaşmıştı.

Tutuklandı

Banu Özdemir hakkında ‘halkı nefret ve kine sürüklediği’ gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Özdemir, gönderildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 gün tutuklu kaldı

9 gün tutuklu kalan Özdemir daha sonra tahliye edilmişti. Özdemir hakkında, 'basın yoluyla halkı alenen düşmanlığa ve kine tahrik etme' suçundan yeniden dava açıldı.

2020 senesinin aralık ayında görülen karar davasında 50. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, Özdemir hakkında beraat kararı verdi.

Yerel mahkemenin kararı bozuldu

Duruşma savcısı, hakimin kararını istinafa götürürken, itiraz sonrası dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, eksik araştırma ve soruşturma olduğu gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu.

Dosyanın tekrar değerlendirilmesinin istendiği kararda, kamu barışının bozulma ihtimalinin olup olmadığını değerlendirilmesi, camilerdeki müdahaleyle ilgili diğer soruşturmaya bakılıp aralarındaki bağlantının araştırılması ve bağlantı bulunuyorsa bir araya getirilerek yeniden karar verilmesi gerektiği ifade edildi.

Mahkeme yeniden ‘beraat’ verdi

Bozma kararıyla dosya, tekrar İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yollandı.

Edinilen bilgilere göre Özdemir, tekrar hâkim karşısına çıkarken, mahkemeden yeniden beraat kararı çıktı.

Yorumlar (0)