CHP'de 'olağanüstü' MYK toplantısı: "Kaftancıoğlu görevine devam edecek mi?"

Bu sabah olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun ana gündemi Canan Kaftancıoğlu'na yönelik verilmiş olan cezanın Yargıtay tarafından onanması bulunuyor.

GÜNDEM 13.05.2022, 12:20 14.05.2022, 09:49
CHP'de 'olağanüstü' MYK toplantısı: "Kaftancıoğlu görevine devam edecek mi?"

Yargıtay tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasının onanmasının etkileri devam ediyor.

CHP’de gündem Kaftancıoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün Twitter üzerinden yaptığı çağrıdan sonra çok sayıda partili İstanbul İl Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Bugün ise Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplantı için İl Başkanlığı'na beraber geldi. 

Toplantıdan sonra Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, basın açıklaması yaptı.

“Susmayacağız”

Canan Kaftancıoğlu'nun partideki görevlerini sürdüreceğini duyuran Faik Öztrak, "İstanbul İl Başkanımız ile ilgili adalet yerini bulana kadar susmayacağız. Bütün demokratik gücümüz ve direncimiz ile birlikte bu haksızlığın daima karşısında duracağız" sözlerini kullandı.

Kaftancıoğlu'na "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak", "kamu görevlisine hakaret" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" gibi suçlar sebebiyle verilmiş olan 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasının Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmasından sonra CHP MYK'nin olağanüstü toplanacağı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)