Nebati: Fırsatçılara göz yummayız

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kısa süre önce duyurulan konut ve inşaat paketi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bazı fırsatçılar bu paketler üzerinden haksız kazanç peşine düşerse gereğini yaparız. Fırsatçılara göz yummayız” ifadelerini kullandı. 

EKONOMİ 13.05.2022, 12:47
Nebati: Fırsatçılara göz yummayız

Konut ve inşaat sektörüne ilişkin kararlaştırılan yeni paketlerin önemine değinen Bakan Nebati, “Konut üretimi artsın ve halkımız daha rahat bir şekilde ev satın alabilsin de kararlaştırılan bu paketler üzerinden haksız kazanç peşine düşenleri yakından takip edeceğiz. Hiçbir haksız kazanca müsaade etmeyiz, fırsatçılara da göz yummayız” dedi. 

“Milletimizle el ele vererek bu sorunun da altından kalkacağız”

Ukrayna’da devam eden çatışmaların tüm dünyadaki enflasyon rakamlarını olumsuz etkilediğine işaret eden Bakan Nebati, “Küresel olarak dünya şuan enflasyon sorunu ile boğuşuyor. İnşallah milletimizle el ele vererek bu sorunun da altından kalkacağız. Kur korumalı mevduat sistemini hayata geçirerek artık dövizi kontrol altına aldık. Şimdi sırada enflasyon var. Enflasyon bizim en öncelikli başlıklarımız arasında yer alıyor. Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayacağız. Bu konudaki hedefimiz yeniden tek haneli rakamlara geri dönmek” şeklinde konuştu. 

“Tüm denetim ve analiz süreçlerimiz başarıyla yürütülüyor”

Her alanda denetimler kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Nebati, “Ekiplerimiz sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Ülkemizin yaşadığı enflasyonunu sorununu kendine fırsat olarak çevirmeye çalışanlara imkân vermeyeceğiz. Bakanlığımız ve bakanlığımıza bağlı alt kuruluşlar tarafından tüm denetim ve analiz süreçlerimiz başarıyla yürütülüyor” dedi. 

“Zorlu döneme rağmen ülkemiz son 2 senede çok iyi bir performans sergiledi”

Tüm dünyanın zorlu bir pandemi sürecinden geçtiğini dile getiren Bakan Nebati, “Bu zorlu döneme rağmen ülkemiz son 2 senede çok iyi bir performans sergiledi. Bu alanda dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasında yer aldık. Herkes Türkiye’nin küçüleceğini ön görürken devletimiz yüzde 1,8 oranında bir büyüme kaydetti. Ardından çift haneli büyüme rakamları geldi. Sanayi üretiminde de başarılı adımlar sürüyor. Bugün baktığımızda istihdam rakamları 30 milyonu gördü. İhracat alanında tarihi seviyelere eriştik. Türkiye’ye yönelik yatırım iştahı her geçen gün biraz daha artıyor. Bunun devamlı hale gelmesini hedefliyoruz. İstihdam, yatırım ve üretimi kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu hedefler bizim ana hatlarımızı oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)