Cezayir'le imzalanan anlaşmalar Resmi Gazete'de

Türkiye ve Cezayir’in farklı alanlarda imzaladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen 5 milletlerarası anlaşma, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÜNDEM 22.07.2023, 14:05 24.07.2023, 09:18
Cezayir'le imzalanan anlaşmalar Resmi Gazete'de

Su Ürünleri Alanında İşbirliği Anlaşma

16 Mayıs 2022'de Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Balıkçılık ve Su Ürünleri Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptının Onaylanması" konusuna ilişkin karar bugün Resmi Gazete'de yer aldı.

Karara göre, taraflar ulusal yönetmelik ve mevzuatlara uygun şekilde, hak eşitliği ile karşılıklı yarar temelinde su ürünleri ve balıkçılık yetiştiriciliği alanında ikili iş birliğini geliştirmeye devam edecek.

Madencilik Alanında İşbirliği Anlaşması

" Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması" hakkında verilen karar da Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Söz konusu mutabakat zaptı ile Cezayir ve Türkiye arasında madencilik alanında yürütülen iş birliğinin, iki ülkenin yürürlükte olan ulusal hukuk ve mevzuatlarına uyun şekilde eşitlik, fayda ve karşılıklı anlayış temelinde geliştirilmesi, kolaylaştırılmasını teşvik etmek hedefleniyor.

Eğitim ve Öğretim Alanında İşbirliği Anlaşması

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim ve Öğretim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanması" yönündeki karar da Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, tarafların öğretim ve eğitim alanında ikili iş birliğini geliştirmesi hedefleniyor.

Mesleki Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Mesleki Eğitim Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanması" hakkında verilen karara göre ise taraflar Cezayir ve Türkiye arasında mesleki eğitim alanında egemen karşılıklı fayda ve eşitlik temelinde iş birliğini geliştirmek ayrıca teşvik etmek için çalışacak.

Küçük İşletmeler Alanında İşbirliği Anlaşması

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Küçük İşletmeler Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanması" konusunda verilen karara göre ise tarafların Cezayirli ve Türk küçük işletmeler arasında yaptığı ticari ve ekonomik iş birliğinin iyileştirilmesi ayrıca Cezayirli ve Türk küçük işletmelerin global pazarlardaki rekabet gücünün daha da iyileştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar (0)