Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a saldırıda yeni gelişme

Kartal Cemevi Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Selami Sarıtaş'ı hedef alan saldırı ile ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

GÜNDEM 09.08.2022, 19:20 09.08.2022, 19:24
Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a saldırıda yeni gelişme

Bahse konu olay, geçtiğimiz cuma günü Kartal’a bağlı Orhantepe Mahallesi Seheryeli Sokak üzerinde yaşandı. Kartal Cemevi Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Sarıtaş, söz konusu sokak üzerinde bulunan dairesinin önünde motosikletli 2 şahıs tarafından saldırıya uğradı.

İncelemeler tamamlandı, kişiler belirlendi

Edinilen bilgiye göre, konu ile ilgili sağlanan incelemede olayı düzenleyen kişilerin A.Y. (30) ile S.G. (36) olduğunu belirlendi.

Zanlılardan A.Y polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Daha sonra ekipler yakaladıkları kişinin ifadesine başvurdu. A.Y.’nin söylemleri sonrasında soruşturmada daha da derine inen polis, saldırının azmettiricisini tespit etti.

Saldırının azmettiricisi şaşırttı

Sarıtaş’la aynı derneğe mensup olan ve Sarıtaş ile geçmiş dönemlerden husumeti olduğu tespit edilen N.D.’nin azmettirdiği belirlendi. N.D., Sarıtaş’a saldırı gerçekleştirmesi adına M.D. (41) isimli şahıstan yardım talep ettiği, bu durum sonrasında M.F. ve M.D. isimli şahsa giderek durumu anlattığı ifade edildi. M.F., M.D.’nin talebi sonrasında da A.Y. ve S.G.’ye saldırı için emir verdi.

Polis ekipleri, araştırmaların sonrasında azmettirici N.D. ile beraber yataklık ve yardım sağladıkları belirlenen R.O.İ.’yi (39), S.A. (36), E.Y. (36), B.E. (32), B.S. (35), M. F. ve M.D.’yi ve gözaltına aldı. Şüphelilerden A.Y., M.F., M.D. ve N.D. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. 

Saldırıyı düzenleyen diğer zanlı S.G.’nin yakalanması adına ise çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Diğer yandan, gözaltına alınan zanlıların daha öncesinde çok sayıda suç kaydı bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)