Kılıçdaroğlu, Edirne'de konuştu: Tarlaya otobüsle mi gidecekler?

TBMM'nin tatilde olmasına rağmen grup toplantılarını her hafta farklı şehirlerde düzenleyeceklerini kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'ye gitti. Ayçiçeği tarlasını gezdikten sonra kahvehaneye giderek vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, çiftçilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından yansıyanlar...

SİYASET 09.08.2022, 14:28 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu, Edirne'de konuştu: Tarlaya otobüsle mi gidecekler?

Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunlarının olduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nin tatile girdiği dönemde ülkeyi gezerek basın toplantıları düzenleyeceklerini kaydetmişti. Edirne'deki basın toplantısı öncesi çiftçilerle buluşan Kılıçdaroğlu, Büyükdöllük köyündeki ayçiçeği tarlasını ziyaret etti. Kahvehaneye giderek vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri, "Çiftçilerimizin alın teriyle ortaya koydukları üretime, evladımız gibi bakıyoruz." dedi.

"Edirne'yi dünyaya tanıtmalıyız"

Köy sakinleriyle sohbet ettikten sonra partisinin grup toplantısına geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Meclis tatile girdi ama biz grup toplantılarına başladı. Geçen hafta Erzurum'a gitmiştik. Oradan Edirne'ye selam getirdik. İki kentin de derin tarihi kökleri var. Edirne'nin tarihi, 8300 yıl öncesine kadar gidiyor. Floransa'dan sonra metrekareye düşen tarihi eser sayısında dünyada ikinci sırada geliyor. Burayı dünyaya tanıtmalıyız." dedi.

"Mazot, gübre, tohum ve ilaç konusunda sıkıntılar var"

Trakya'nın kültürel olarak bir hayli zengin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bununla beraber bölgede yaşayan çiftçiler sıkıntı çekiyor. Az önce bir ayçiçeği tarlasını ziyaret ettik. Çiftçilerimizin dertlerini biraz dinleme fırsatı buldum. Mazot, gübre, tohum ve ilaç konusunda sıkıntılar var. Ürünü satınca zarar etmekten korkuyorlar, haklılar. Hükümet, ayçiçeğinin tonunu 16 bin liradan satın almalı." ifadelerini kullandı.

"Çiftçiye ucuz mazot vereceğiz"

Özellikle koronavirüs salgınının ardından tarım sektörünün stratejik değerinin arttığına işaret eden CHP lideri, "Maalesef bizi yönetenler bunun farkında değil. Ayçiçeği ile benzer tarım ürünlerinin ithal edilmesi için 34 milyar dolardan fazla para harcadılar. Trakya toprakları tarım için bereketli, buranın sanayi atıklarıyla kirlenmemesi lazım. Bu konuda endişeler mevcut. Tarım arazilerini muhafaza ederken çiftçiyi de korumamız lazım. Akaryakıta gelen zamlar herkesin malumu. Bu insanlar tarlalarına otobüsle mi gidecek? Bunun için çiftçiye vergisiz ve indirimli mazot verilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

"Yoksul kadınlar, erkeklere muhtaç olmayacak"

Kendi iktidarlarında kadın vatandaşların daha rahat şekilde yaşayabilmesi için "Aile Destekleri Sigortası" üzerinde çalıştıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çocuklar yatağa tok girecek. Yoksul ailelerdeki kadın kardeşlerimi, erkeklere muhtaç duruma düşürmeyeceğiz. Fakirliği ortadan kaldırmak istiyorsanız önce yoksul insanların onurunu korumalısınız. Yaptığınız yardımları afişe etmemelisiniz. Hükümetin politikaları nedeniyle bugünkü duruma geldik." dedi.

Yorumlar (0)