Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde kan donduran bilgi!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davada şahit olarak ifade veren konsolosluk çalışanı Zeki Demir'in ifadeleri kan dondurdu.

GÜNDEM 05.07.2020, 11:12
Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde kan donduran bilgi!

Washington Post gazetesi yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018 tarihinde evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir daha çıkmamıştı. Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün Türkiye tarafından ispat edilmesinin ardından Suudi makamlar da gerçeği itiraf etmek zorunda kalmış ve her iki ülkede "Cemal Kaşıkçı" davası başlamıştı.

Suudi Arabistan'da mahkeme davaya ilişkin apar topar karar vermiş ve suçlular korunmuştu.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesi, evlatlarını görülmemiş biçimde vahşice, acımasızca ve eğlenerek katledip bedenini yeryüzünden silen katilleri affettiklerini duyurarak dünyayı şok etmişti.

Babaları Cemal Kaşıkçı'yı vahşice katleden katillerini bağışladıklarını belirten oğul Salah Kaşıkçı, Allah'ın rızasını kazanmak üzere bu kararı aldıklarını iddia etmiş ama uluslararası kamuoyunda bu durum, ailenin Suudi yetkililer tarafından tehdit edildiği ihtimalini getirmişti.

Türkiye'de dava çetin sürüyor

Suudi Arabistan cephesinde her şey oldu bittiye getirilirken Türkiye'de görülen davada en küçük delil ve tanık atlanmadan duruşmalar yapılıyor.

Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin 2'si azmettirici, 20 sanığın yargılandığı davaya bir tanık ifadesi damga vurdu.

Cinayetin üzerinden yaklaşık 2 sene geçmiş olmasına rağmen cesedine ulaşılamayan ve nasıl öldürüldüğü uzun zaman tartışılan Cemal Kaşıkçı’nın, başkonsoloslukta darp edilip boğularak öldürüldüğü, cesedinin ise parçalara ayrılıp yakılarak yok edildiği iddia edilmişti. Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğu sorusunda ise, katledildikten sonra başkonsolosluk konutundaki fırında yakıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

"Kezzaptan dolayı mermerin rengi değişmişti"

Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesine dair İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen davada önemli bir tanık dinlendi. Olay tarihinde başkonsoloslukta teknik eleman olarak çalışan Zeki Demir, tanık olarak verdiği ifadesiyle kan dondurdu.

Tadilat için bir ekip geleceğini arkadaşlardan duyduğunu, cinayetten bir gün önce de tadilat ekibinin geleceğinin kendisine telefonla bildirildiğini söyleyen Zeki Demir, evde bulunduğu sırada Emrullah Öz'ün kendisini ev telefonundan aradığını ve gelen mühendislere yardımcı olması için kendisini konuta çağırdığını anlattı.

5-6 kişinin kapıdan içeri girmesini engellediğini belirten Zeki Demir, bu kişilerin kendisine "Tandırı yak" dediklerini ancak yeme-içme-eğlencelik hâllerinin bulunmadığını, hepsinin panik olduğunu, bir an önce tandırı yakıp gitmesini ister gibi hâllerinin bulunduğunu kaydetti.

Tandırı yaktıktan sonra "Tandıra düşerseniz, kebap olursunuz" diye espri yaptığını ancak "Yallah" diye sert çıktıklarını söyleyen Zeki Demir, konsolosluktan çıkarken bir aracın geldiğini, kapı açılmayınca kendisinin açmak istediğini ancak hemen engellendiğini belirterek, "Tandır mermerin rengi değişmişti. Kezzaptan dolayı mermer renk değiştirmişti.” dedi.

Delillere ve tanık ifadelerine göre Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili en son gelinen iddia şu: Darp edilip boğularak öldürüldü, cesedi ise önce parçalara ayrıldı, ardından kezzap döküldü ve ateşle yakıldı.

Yorumlar (0)