Çelik: Milli başarılara düşmanlık yaparken afetle mücadeleyi hedef alıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hem dünyanın dört bir yanında ülkemizi hem de devlet kurumlarını gururlandıran Bayraktar TB2 İHA'ların yangın ile mücadelede çalışmalarında kullanılmasını hedef alan linç kampanyasının halen sürdüğünü görüyor ve bu durumu şiddetle kınıyoruz" dedi.

GÜNDEM 30.07.2023, 16:04 30.07.2023, 16:37
Çelik: Milli başarılara düşmanlık yaparken afetle mücadeleyi hedef alıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, yaz aylarında artan sıcaklıklar ile birlikte ortaya çıkan ve yeşil vatanı tehdit eden yangınlar ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve devletin diğer birimlerinin büyük fedakarlık ve çabalarla mücadele ettiğini ifade etti.

OGM'nin kara ve hava filosunun İHA'lar ile desteklendiğini belirten Çelik, Türkiye'nin İHA'ları yangın tespit çalışmalarında kullanan Avrupa'da birinci, dünyada ise ikinci ülke olarak yangın ile mücadelede referans ülke olduğunu açıkladı.

‘‘Sözde siyaset kılığında ortaya çıkanlara gereken cevabı verilmişti’’

Çelik, bir yandan yangın tehdidi ile mücadele ederken bir yandan da yalan haber ile yalan siyasetinin sinsi bir tehdit olarak ortaya çıktığını bir kez daha gördüklerini vurgulayarak, "Her zaman olduğu gibi milli başarılarımıza husumetle yaklaşanlar bugünlerde yine ortaya çıktı. OGM'nin yangınla mücadelesine gölge düşürmeye ve milli teknoloji hamlemizin önde gelen sembollerinden Bayraktar TB2 İHA'ların yangınları önleme çalışmalarında kullanılmasını, gazetecilik ve siyaset kılığına girmiş linç kampanyasıyla hedef almaya çalışıyorlar. Seçim öncesi ise gazetecilik ve sözde siyaset kılığında ortaya çıkan linç kampanyasına vatandaşlarımız gereken cevabı vermişti" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin afetle mücadelesini hedef alıyorlar"

Ortaya atılan yalan iddialara hem Baykar hem de devlet kurumları tarafından açık ve net cevaplar verildiğini anımsatan Çelik, şu ifadeleri kaydetti:

"Hem dünyanın dört bir yanında ülkemizi hem de devlet kurumlarını gururlandıran Bayraktar TB2 İHA'ların yangın ile mücadelede çalışmalarında kullanılmasını hedef alan linç kampanyasının halen sürdüğünü görüyor ve bu durumu şiddetle kınıyoruz" Sözde gazetecilik ile siyaset kılığına girmiş olan bu sinsi kampanyalar ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

Malum çevreler, Türkiye'nin kazanımlarına ve milli servetine düşmanlık ediyor ve aynı zamanda Türkiye'nin afet ile mücadelesini hedef alıyorlar. Oysa ki bizim devlet kurumlarımız, yangın ile mücadele alanında gelişen İHA teknolojilerden faydalanarak dünyada referans bir ülke haline gelmiş, bu alanda diğer devletlere de örnek olmuştur. Bütün alanlarda milli teknoloji hamlemize rehberlik eden firmalarımız ile gurur duyuyoruz. Bunlar Türkiye'nin açık milli kazanımlarıdır."

"Tüm ihale süreçleri şeffaf ve açık şekilde yürütülmüştür"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İHA teknolojilerinin, yalnızca milli savunmaya katkı sunmakla kalmadığının aynı zamanda yeşil vatanın korunmasında da stratejik önem oynamaya başladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu sayede başta tüm felaketten etkilenebilecek vatandaşlarımız olmak şartıyla Orman teşkilatımız ile gönüllülerimizin hayati risklere maruz kalma olasılığı da azalmıştır. Bu teknolojilerin kullanılmasına dair bütün ihale süreçleri şeffaf ve açık şekilde yürütülmüştür. Söz konusu teknoloji sayesinde OGM yetkililerimiz 2020’dan bu yana 3 bin 55 yangını erkenden tespit etmiş ve bu sayede ilgili birimlerimizin yangınlara ilk müdahalesi 40-45 dakikadan 10 dakikaya kadar düşmüştür.

Çevreye ve doğaya sahip çıkmamıza stratejik önemde katkı sağlayan teknolojilerimizi hedef alan çevreler se bütün bu gerçekleri göz ardı ederek yalnızca yalan haber ve yalan siyaset üretmeyi tercih etmekteler. Söz konusu malum çevreler, ilgili kurumlarımızın şeffaf ve açık bir şekilde yürüttüğü ihale süreçlerine ilişkin herhangi bir objektif kritere dayanmaksızın çalışmalarımıza çirkin bir şekilde dil uzatıyorlar. Devlet kurumlarımızın İHA teknolojilerden faydalanması dünyada uçuş/saat performansıyla verilen hizmetlere göre uygundur ve kamu yararı gözetilerek sağlanmaktadır. Gazetecilik ve siyaset kılığına girmiş sinsi linç kampanyalarını devam ettiren rakamlar ve belgeler karşısında bir kez daha yalancı durumuna düşmüşlerdir. Bahsi geçen bu çevreler özellik ile Baykar ve OGM işbirliğini hedef alarak sinsi şekilde niyetlerini ortaya koymaktadır."

"Söz konusu teknolojilerden yararlanma kararlılığındayız"

Bayraktar TB2 kiralama maliyetinin dünyadaki benzer uçuş/saat’den en az 6 kat daha ucuz olduğunu belirten AK Parti Sözcüsü Çelik, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"4 Bayraktar İHA da Baykar tarafından ücretsiz şekilde OGM'nin kullanımına sunulmuştur. Operasyona dair onarım, bakım, altyapı, yakıt, personel vb. tüm masrafları da Baykar tarafından üstlenilmektedir. Yeşil vatanımızı daha etkin ve güçlü şekilde koruma adına kazanım sağlayan ve gurur duyduğumuz söz konusu teknolojilerden daha da ileri düzeyde yararlanma kararlılığındayız. Biz mavi vatanımızı nasıl savunuyorsak, yeşil vatanımızı da aynı şekilde kararlılık, üstün teknoloji ve hassasiyetle korumaya devam edeceğiz. Bu üstün teknolojilere öncülük eden bütün mühendislerimize, emek veren bütün işçilerimize ve tüm firmalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Yorumlar (0)