Çelik: Dost ülke yalnız bırakılmayacak!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin, "Orası önemli ve dost bir ülke, yalnız bırakılmayacak. Türkiye, her zaman onların yanında." dedi. 

GÜNDEM 28.12.2019, 19:07
Çelik: Dost ülke yalnız bırakılmayacak!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki vergi kontrol noktasında düzenlenen ve aralarında 2 Türk vatandaşı olan en az 90 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çelik, Somali'ye destek vurgusu yaparak, "Orası önemli ve dost bir ülke, yalnız bırakılmayacak. Türkiye, her zaman onların yanında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye güçlendikçe Somali, hiçbir zaman yalnız kalmayacak." dedi.

Somali'nin Türkiye'yi her zaman yanında hissedeceğine dikkat çeken Çelik, "Teröre karşı mücadelesinde de sonuna kadar Somali ile beraber olacağız." ifadesini kullandı.

"Müttefiklerinizi korumak zorundasınız"

Çelik, Libya ile Türkiye arasında imzalanan mutabakata ilişkin, "Siz herhangi bir şekilde sadece sınırlarınıza kapanarak millî çıkarlarınızı koruyamazsınız. Dostlarınızı korumak zorundasınız, müttefiklerinizi korumak zorundasınız." şeklinde konuştu. 

"Türk gemilerini vurun diyen birisine nasıl ılımlı diyebilirsiniz?"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) General Halife Hafter'e karşı tutumuna tepki gösteren Çelik, "CHP'den yapılan açıklamada, 'Türkiye'nin güçlerini, gemilerini vurun.' diyen Hafter'in ılımlı ve seküler bir kişi olduğu söylendi. Onları kimin desteklediğine bakarsanız ne kadar ılımlı, ne kadar seküler olduğunu görürsünüz. 'Türkiye'yi, Türk gemilerini vurun, Türk hedeflerini vurun.' diyen birisine nasıl 'ılımlı' diyebilirsiniz?" dedi. 

Yorumlar (0)