Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10-11 Mayıs günlerini kapsayacak şekilde Suudi Arabistan’a ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele almak maksadıyla resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

GÜNDEM 10.05.2021, 13:45 11.05.2021, 07:55
Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a gidiyor

Orta Doğu'da yeni bir dış politika başlatan Türkiye, bu kapsamda girişimlerine hız vererek ikili görüşmeleri sıklaştırmış durumda

İlk sinyal Mısır’dan gelmişti

Mısır tarafından Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığının kabul edilmesi Ankara’da memnuniyetle karşılanmış ve iki ülke arasında esen sert rüzgârlar yavaş yavaş yerini yumuşak havaya bırakmıştı. Bu çerçevede ise diyalog artırılmış ve geçtiğimiz günlerde iki ülke heyeti arasında Kahire’de yüz yüze toplantılar gerçekleştirilmişti.

İkinci rotada Suudi Arabistan var

Mısır’ın ardından yeni bir rota belirleyen Türkiye bu kez de dış politikada Suudi Arabistan ile ikili temaslarda bulunmak için yönünü bu ülkeye çevirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Bakan Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan'ı ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada ise Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan ile görüşeceğini ve bölgesel konularla birlikte ikili ilişkilerin ele alınacağını bildirildi.

Öte yandan daha önce telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selman, sorunların giderilerek ikili ilişkilerin geliştirilmesi konularında diyalogun sürdürülmesi ve görüşmelerin başlatılması noktasında mutabık kalmıştı.

Yorumlar (0)