Çavuşoğlu'ndan SİHA tepkisi: Türkiye suçlanamaz

Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın kullandığı SİHA'ların ülkemizde üretilmiş olabileceğini fakat kullanımının tamamen Ukrayna’ya ait olduğunu, bu sebeple ülkemizin suçlanamayacağını ifade etti.

GÜNDEM 31.10.2021, 01:29
Çavuşoğlu'ndan SİHA tepkisi: Türkiye suçlanamaz

G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, burada Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşme yaptı.

İkili arasındaki görüşmenin ardından Çavuşoğlu, Rus ve Türk medyasına açıklamalar yaptı.

"PKK da Rusya menşeli silahlar kullanıyor"

Rus medya mensubunun, Donbass'ta, ülkemizde üretilen SİHA'ların kullanılmasına dair sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, şöyle cevap verdi:

"Bir ülke, Türkiye'den, diğer bir ülkeden satın almışsa o silah artık Rus, Türk ya da Ukrayna silahı olarak tanımlanmaz. Bir ülke bizden bu silahları satın alıyorsa, o artık Türk ürünü olarak anılamaz. Belki ülkemizde üretilmiş olabilir fakat Ukrayna’ya aittir. Ülkemiz bu şekilde suçlanamaz."

Ülkemizin de terörle mücadele esnasında farklı ülkelerden türlü silahlarla karşılaştığını ifade eden Çavuşoğlu, "Zaman zaman farklı ülkelerde terörle mücadele ettiğimiz esnada farklı ülkelerden türlü silahlarla karşı karşıya kalıyoruz, bu ülkeler arasında Rusya da var. Biz kesinlikle bu hususta Rusya'ya suç yöneltmiyoruz. Ukrayna da bizim ismimizi kullanmaya son vermeli." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)